Har jeg ret til at holde fri mellem jul og nytår?

Ønsker du at holde fri på de arbejdsdage, der falder mellem juledag og nytårsdag, skal du aftale det med din arbejdsgiver.

Hvis I kan blive enige om det, kan du bruge feriedage, feriefridage eller eventuelle afspadseringstimer på at holde fri.

Holder din arbejdsplads kollektivt ferielukket mellem jul og nytår, så du har tvungen fri, kan din arbejdsgiver være forpligtet til at sørge for, at du har nok feriedage tilbage.

Bliver du ansat efter, at du har afholdt din optjente ferie, kan du måske få dagpenge fra din a-kasse under en kollektiv ferielukning.

Husk også at aftale det med din arbejdsgiver, hvis du ønsker at holde fri på selve juleaftensdag den 24. december samt nytårsaftensdag den 31. december.

Disse dage er nemlig ikke helligdage, men helt almindelige arbejdsdage. Har du ikke en aftale med din arbejdsgiver om betalt fri den 24. december og 31. december, skal du derfor møde på arbejde som normalt på disse datoer.

En del overenskomster har dog regler om frihed, særligt om den 24. december.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket