Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad er Feriepengeinfo?

Feriepengeinfo er en ny digital portal, hvor du kan se og søge om dine feriepenge ét samlet sted. Feriepengene skal bare være optjent i kalenderåret 2014 eller senere.

Inden ferieåret begynder den 1. maj, modtager du et digitalt feriebrev fra Feriepengeinfo.

Du skal herefter logge på Feriepengeinfo med dit NemID for at se og søge om dine feriepenge. Se vores guide til, hvordan du gør:

Når du søger om at få udbetalt dine feriepenge, er der visse forskelle i proceduren, alt efter hvilken ordning din (tidligere) arbejdsgiver er underlagt.

Feriepenge hos arbejdsgiver

Din (tidligere) arbejdsgiver må kun udbetale dine feriepenge, hvis du har ansøgt om dette via Feriepengeinfo.

FerieKonto

FerieKonto eksisterer fortsat. Er dine feriepenge indbetalt hertil, sker der ingen ændringer i måden, du søger om udbetaling. Der bliver bare en ny, fælles indgang via Feriepengeinfo.

Feriekortordning

Der findes kollektive overenskomster, som har deres egen private feriekortordning, men også i de tilfælde har din arbejdsgiver pligt til at indberette dine feriepenge til Feriepengeinfo.

Du skal stadig søge om få dine feriepenge udbetalt på Feriepengeinfo.

Ferie i din opsigelsesperiode eller når du fratræder

Er du opsagt, eller har du selv sagt op, kan du bede din arbejdsgiver om at udbetale feriepengene direkte til dig, hvis du skal afholde ferie i din opsigelsesperiode eller i direkte forlængelse af opsigelsesperioden.

Du har ret til at få din feriepenge udbetalt, senest når din ferie begynder – hvis du anmoder om feriepengene, inden din sidste løn er indberettet. Ofte er der en frist for, hvornår din sidste løn skal være indberettet, og derefter bliver din feriepenge indberettet til Feriepengeinfo.   

Antal feriedage

Når du søger om udbetaling af ferie via Feriepengeinfo, bliver antallet af feriedage på Feriepengeinfo straks nedskrevet med det antal dage, du har ansøgt om. Dette sker for at sikre, at du ikke kan søge om de samme feriedage flere gange. 

Lønmodtagernes Feriemidler 

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft, og i den forbindelse bliver der en overgang, som bl.a. betyder, at feriepenge optjent i perioden 01.09.19-31.08.20 bliver indbetalt til fonden, Lønmodtagernes Feriemidler

forbindelse med corona kan du få udbetalt op til 3 ugers feriepenge senest i oktober 2020, hvis du har optjent feriepenge i perioden 01.09.19 - 31.03.20. Det endelige tidspunkt for udbetaling er ikke fastlagt endnu. Læs om udbetaling i oktober 2020 hos Lønmodtagernes Feriemidler.

På Feriepengeinfo kan du også se, hvor mange feriepenge du får overført til fonden.

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.