Songül satsede på job i Esbjerg: Nu kan hun kalde sig advokat

18. januar 2019

Det er blot 3 år siden, at Songül Al-Saadi kørte flyttebilen over Storebælt og fortsatte vestpå. I Esbjerg fandt hun både ønskejobbet og manden i sit liv, og for 16 måneder siden blev hun mor.

”Songül er stille og rolig. Hun har is i maven og er superprofessionel.”

Skudsmålet over Songül Al-Saadi kommer ikke fra hvem som helst, men fra det 44-årige medlem i Det Faglige Hus, som den nyudklækkede advokat for 2 måneder siden repræsenterede ved byretten i København.

Det syntes op ad bakke, men det lykkedes faktisk Songül at få underkendt en bortvisning og sikre medlemmet 120.000 kr. i efterbetaling for løn i opsigelsesperioden.

Drømmen om at blive advokat

Det er 3 et halvt år siden, at den 39-årige Songül forlod et job i Beskæftigelsesministeriet. Hun var ansat i 11 år og tog en uddannelse som jurist samtidig med, at hun var ansat som kontorfuldmægtig i ministeriet. Hun blev kandidat fra Københavns Universitet i 2014.

”Efter eksamen skiftede jeg arbejdsområde i ministeriet og havde som jurist tilsyn med landets a-kasser. Men jeg vidste, at jeg ville være advokat og helst beskæftige mig med ansættelsesret. Så valget var ikke så svært, da jeg fik mulighed for at blive advokatfuldmægtig i Det Faglige Hus. Jeg havde heller ikke så store betænkeligheder ved at flytte fra Næstved og herover," siger Songül Al-Saadi.

Stor tilfredsstillelse at hjælpe medlemmerne

Man skal være advokatfuldmægtig i 3 år, have ført sager for retten og bestå retssagsprøven og advokateksamen, før man kan søge om beskikkelse som advokat. Songül har i Det Faglige Hus haft advokat Britta Thorsø som principal.

En principial er en vejleder og samtidig den person, der lægger navn til de sager, som advokatfuldmægtigen fører ved domstolene. Songül har som fuldmægtig ført 5 sager, og hun glæder sig til, at hun fremover kan gå i retten og repræsentere medlemmerne i sit eget navn.

”I starten var det noget af en udfordring at have ”skiftet side” I Beskæftigelsesministeriet førte jeg tilsyn med a-kasserne, og i mit nuværende job er det medlemmerne, der er i fokus.

Men jeg elsker kontakten til vores medlemmer, og det er en stor tilfredsstillelse, når man efter at have afsluttet en sag siger farvel til et menneske, der har været rigtig godt tilfreds med ens indsats. Det uanset om sagen ender i retten, eller at vi forhandler et forlig hjem til medlemmet, der dermed får sagen hurtigt afsluttet og kan komme videre i sit liv," siger Songül.

I Esbjerg fandt hun ikke bare ønskejobbet, men også manden i sit liv, Rami Al-Saadi, der er fysioterapeut og ved at videreuddanne sig til osteopat. Parret er gift og fik for 16 måneder siden sønnen Elias.

Få hjælp med din sag

I Faglig hjælp og Retssager arbejder 18 advokater og advokatfuldmægtige samt 40 jurister og faglige konsulenter. Vi hjælper dig med problemer i din ansættelse og svarer på spørgsmål om fx opsigelse, bortvisning, manglende løn, konkurs, arbejdsskader og andre forhold, der relaterer til dit job.

Kan vi ikke løse din sag ved rådgivning eller dialog med din arbejdsgiver, fører vi også din sag videre fx ved domstolene.

Læs mere om faglig hjælp