Jeg er endt på den rigtige hylde

Efter næsten 20 år som bygningsmaler begyndte både ryggen og lænden at knirke så meget, at Lotte Nyborg blev klar over, at hun skulle skifte fag. Nu trives hun i jobbet som pædagogmedhjælper.

Lotte Nyborg fra Rødekro har haft et spændende arbejdsliv og under alle omstændigheder et mere udfordrende arbejdsliv end mange andre bygningsmalere. Alligevel er hun overbevist om, at hun nu i en alder af 39 år, er landet på den helt rigtige hylde.

Hun vragede for et halvt år siden pensler og ruller for evigt til fordel for et job som pædagogmedhjælper i Frilandsbørnehaven Enghøj i Hjarup ved Vamdrup. Det er en privat institution med 46 børn, som er indrettet på en landejendom, så der ikke bare er mulighed for en masse aktiviteter med indendørs legeplads i en tidligere stald, værksted til børnene samt dyrehold.

- Jeg har altid været et legebarn og elsker at se tegnefilm og spille spil med mine egne 3 børn, som i dag 9, 14 og 16 år. Jeg havde hørt rigtig godt om Frilandsbørnehaven Enghøj og tænkte, det lige var et sted for mig. Jeg søgte allerede uopfordret i februar sidste år, men da var der ikke ledige job. Børnehavens leder ringede så til mig i oktober, og så slog jeg til, fortæller Lotte.

Allerede fra 2002 til 2004 var Lotte ansat som medhjælper i en børnehave. Hun blev fyret samtidig med 3 andre på grund af faldende børnetal, og så var det tilbage til malerfaget. Lotte var kendt i Aabenraa-området som en dygtig maler, så muligheder var der masser af, og i de forgangne år har hun også haft forskellige projektopgaver.

- I 2011 var jeg for eksempel ansat ved Sct. Nicolai Sogn i Aabenraa, hvor jeg malede blandt andet sognehuse og præsteboliger. Det er gamle huse, som skal renoveres med nænsomhed, og jeg brugte for eksempel meget tid på at male sprossevinduer. De skal slibes ned ved håndkraft, kittes, spartles og males på gammeldags maner.

Når malerfaget stadig er populært skyldes det, at mange går hjemme på grund af vejrlig om vinteren. Nu har Lotte i stedet 30 timer om ugen, fordelt 4 dage og dermed fri lørdag, søndag og mandag hver uge.

Lottes gode råd

Lotte har været ledig i flere omgange, og hun har i stor udstrækning brugt sit netværk, både det private og via kontakterne fra et zumbahold, som hun leder, for at få arbejde igen. Og så skal man ikke være kritisk over for det, som man bliver tilbudt, men give det en chance, siger hun.