Motivationen betyder det meste

Christian Sørensen fra Skovby på Sydals forlod bilplejebranchen for at tage en sæson på en campingplads. Tre dages benarbejde og en mail senere var han tilbage blandt de nypolerede biler.

Netværk og kontakt til tidligere kolleger er meget værd, men det mest afgørende er ens egen motivation, når man lægger billet ind på et job. Christian Sørensen, 48 år, fra Skovby på Sydals er i hvert fald ikke i tvivl om, at det er det faktum, at han mente sin jobsøgning alvorligt, der gav respons.

- Jeg er oprindelig faglært glarmester, men har beskæftiget mig med bilpleje i 14 år. Forrige år ville jeg prøve noget andet og gerne et job, hvor jeg kunne udnytte mine faglige kompetencer, så jeg fik job på en campingplads. Efter en sæson var jeg klar over, at det ikke var mig at skulle arbejde så mange timer om sommeren og gå hjemme om vinteren, fortæller Christian Sørensen.

Jobsøgning i rekordfart

Han bestemte sig derfor at vende tilbage til bilplejebranchen og brugte tre dage på at stikke fingeren i jorden. Benarbejdet gav pote. I et af de firmaer, hvor han søgte job, måtte man melde pas, men de vidste til gengæld, at Byens Bilpleje manglede en leder til afdelingen Aabenraa.

- Jeg sendte en mail til Byens Bilpleje i Haderslev, som også står for filialen i Aabenraa, og de ringede tilbage få minutter senere og kaldte mig til samtale næste dag. Jeg er overbevist om, at de kunne læse mellem linjerne, at jeg mente det alvorligt og ikke bare sendte en ansøgning, fordi jeg skulle sende en. Hvis arbejdsgiveren kan mærke, at motivationen er i top, står man i forreste række, og så kommer det faglige bagefter, siger Christian Sørensen.

Byens Bilpleje har både bilpleje og autolakering og er med 250 ansatte Danmarks største af slagsen. Filialen i Aabenraa er under Christians ledelse i rivende udvikling, og der kommer hele tiden nye opgaver til - lige fra servicering af endnu flere autoforhandlere med nye og brugte biler til opgaver for private kunder.

Det gode råd

Skriv en personlig ansøgning, så arbejdsgiverne kan læse mellem linjerne, at du rigtig gerne vil have jobbet.