Sådan skriver du den gode jobansøgning

Hvem er det, du søger arbejde ved?

Når du skal skrive en ansøgning, har det selvfølgelig stor betydning, hvilken virksomhed du skriver til.

Sproget og tonen i din ansøgning skal passe til virksomheden, og den stilling du søger. Brug tonen og sproget fra jobopslaget som udgangspunkt for, hvordan du kan skrive din ansøgning.

Arbejdsgiveren skal selvfølgelig også kunne se, hvem du er, så vær samtidig tro mod din egen stil, både hvad angår sprog og tone.

Din jobansøgning bør være personlig

Når du skal skrive en ansøgning, så start altid fra ny. Hvis du tilretter en gammel ansøgning, risikerer du, at du ikke får rettet det hele. Det gør det også nemmere at målrette indholdet mod de krav, der er stillet i jobannoncen. 

Vis, at dine kvalifikationer passer til jobbet 

Vælg nogle af arbejdsgiverens krav ud fra jobannoncen, og hold dem op imod dine kvalifikationer. Forklar hvorfor lige netop din joberfaring gør dig i stand til at varetage jobbet. 

Det er ikke sikkert, at arbejdsgiveren ved, hvilke kvalifikationer dine tidligere job har givet dig. Derfor er du nødt til at forklare dine kvalifikationer, så arbejdsgiveren kan forholde sig til dem, i forhold til den stilling du søger.

Hvorfor er det netop dig, der skal have jobbet?

Fortæl din arbejdsgiver, hvorfor du søger stillingen, og hvad det lige præcist er, du kan bidrage med. Gør det tydeligt, at du brænder for stillingen, og at din arbejdskraft ikke kan undværes. 

Gør din ansøgning overskuelig og ”lækker”

Din ansøgning skal være kortfattet og præcis, og indholdet skal være relevant i forhold til det arbejde, du søger.

Den skal ikke fyldes med unødig information, og faktaoplysninger hører derfor som absolut hovedregel til i dit CV.

Kom godt i gang med dit CV

Ansøgningen bør ikke fylde mere end én A4-side. Den bliver let uoverskuelig, hvis den fylder mere.

Korte afsnit kan også hjælpe med at gøre ansøgningen overskuelig. Vælg en pæn og letlæselig skrifttype, som også har en læsbar størrelse, fx pkt. 11 eller 12.

Inden du sender ansøgningen 

Få meget gerne en anden til at læse din ansøgning igennem, inden du sender den. De kan have input til ansøgningen, som du ikke selv har tænkt på. Friske øjne på ansøgningen sørger også for, at eventuelle stave- og sprogfejl bliver fundet.

Skabelon til en overskuelig ansøgning

Vi har lavet en skabelon du kan bruge til din ansøgning. Download skabelon til en overskuelig ansøgning.

Mere inspiration

Kig eventuelt også på hitmedjobbet.dk og få mere inspiration. Hvis du bliver indkaldt til en samtale, er det vigtigt, at du er godt forberedt. For at hjælpe dig godt på vej, har vi samlet 9 små tips til jobsamtalen.

Download også vores quickguide med 5 tips til, hvordan du kommer i gang med LinkedIn i din jobsøgning.

Karrieresamtale

Ønsker du at komme videre i dit arbejdsliv, eller er du usikker på, hvad du vil arbejde med i fremtiden, så er vi klar til at hjælpe dig med karriererådgivning.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 18:00
Tirsdag08:00 - 18:00
Onsdag08:00 - 18:00
Torsdag08:00 - 18:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket