Ansøgnings- og CV-skabelon

Når du skal søge et job, er det vigtigt, at du har et godt og skarpt CV, der skal understøttes af en velskrevet ansøgning. 

Det kan være svært at vide, hvordan du får lavet et godt CV og en attraktiv ansøgning. Derfor har vi lavet skabeloner, så du let kan komme i gang med at skrive dine jobansøgninger og dit CV.

Kom godt i gang med dit CV

Dit CV er som regel det første indtryk, en potentiel arbejdsgiver får af dig. Derfor er det vigtigt, at du får fremstillet dig selv korrekt. Det gælder først og fremmest om at gøre det nemt for arbejdsgiveren at se, hvad dine erfaringer, kvalifikationer og kompetencer er. Men det er også vigtigt at vise, hvad der gør dig unik.

Hos Det Faglige Hus tilbyder vi dig gerne vejledning, når det kommer til jobsøgning og udarbejdelse af et godt CV. Vi har bl.a. en skabelon, der kan hjælpe dig godt i gang. Og hvis du har brug for ekstra vejledning, kan vores guide om at komme godt i gang med dit personlige CV være den hjælp, du har brug for.

Kom godt i gang med din jobsøgning, og benyt vores skabelon til CV.

Hvad skal et godt CV indeholde

Det bedste CV sørger for at vise dig frem på den bedst mulige måde. Derfor skal det være overskueligt og rart at se på og. Vigtigst af alt skal det være tilpasset det job, du søger. Det sender et godt signal over for arbejdsgiveren, men det fremhæver også det, der gør dig til et godt valg.

Når du skal skrive det gode CV, skal du have disse informationer med:

  • En kort og præcis intro til din faglige profil
  • Dine kvalifikationer og kompetencer
  • Din erhvervserfaring i omvendt kronologisk rækkefølge (nyeste først)
  • Oversigt over dine uddannelser
  • Info om dine it-færdigheder

Kræver jobbet specifikke egenskaber, fx sprogkundskaber, kan du også inkludere disse. For at styrke din påstand mest muligt, er det en fordel at vise, at du har både kvalifikationer og kompetencer. Det kan du gøre ved at fortælle hvilken uddannelse eller kursus, der har givet dig kvalifikationen samt hvilke erfaringer, der har gjort kvalifikationen til en kompetence.

Benyt en professionel CV-skabelon

Hos Det Faglige Hus anbefaler vi, at du tænker over, hvilken type CV der sender det rette signal for det job, du søger. Vi tilbyder en simpel CV-skabelon, der gør det nemt og simpelt for arbejdsgiveren at scanne de vigtigste informationer. Det giver et ordentligt og professionelt første indtryk.

Det er ikke kun udseendet på dit CV, der er vigtigt. Det er også indholdet. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal skrive i de forskellige afsnit – og hvordan.

Artboard 2.png

Din faglige profil – Her skal du skrive et par linjer om dig selv, der fortæller, hvordan du er som person, medarbejder og kollega. Du skal også fremhæve dine største kompetencer og værdier.

Erhvervserfaring – Her skal du lave et omvendt kronologisk CV, der viser dine tidligere stillinger fra nyeste til ældste. Du kan også tilføje et par linjer, der kort beskriver dine ansvarsområder samt hvilke kompetencer, jobbet har givet dig. Undgå at lave listen for lang, hvis du har haft mange forskellige jobs.

Uddannelse – Fortæl hvilke uddannelser du har taget. Husk at inkludere uddannelsesstedet samt år.

Kurser og frivilligt arbejde – Har du taget ekstra kurser eller frivilligt arbejde, der har givet dig værdifulde kompetencer eller viden, skal du sætte dem op på samme måde som din erhvervserfaring og uddannelse.

Ekstra kompetencer – Mange arbejdspladser gør brug af en form for it-system. Har du it-kompetencer, skal disse derfor inkluderes i dit CV. Det samme gælder sprog, der kan gavne dig i din ansøgning. Disse skal have hvert deres afsnit, så det er nemt at danne sig et overblik.

Interesser – Til sidst kan du skrive et kort afsnit om, hvem du er i din fritid. Du kan fortælle om dine interesser og fritidsaktiviteter. Hvis du har lyst, kan du også kort fortælle om dit personlige liv. Husk, at du skal fremhæve det, der gør dig unik og et godt match for jobbet.

Nøglen til at skabe et moderne CV, der skiller sig ud

Der er mange måder at gøre dit CV mere unikt og personligt. At tilføje forskellige elementer kan resultere i et kreativt CV, der får dig til at skille dig ud fra andre ansøgere. Hold dog altid øje med, at dit CV ikke bliver uoverskueligt eller for rodet.

Bruger du vores gratis CV-skabeloner, kan du se, at vi har gjort det nemt at scanne alle de relevante informationer. Det er også hurtigt og nemt at finde dine kontaktinformationer, så det er let at komme i kontakt med dig ved behov for mere information, samtale eller lignende.

I visse tilfælde kan det dog være taktisk at tilføje kreative elementer til dit CV. Det kan fx være, hvis du søger et job indenfor design, grafik eller tilsvarende. Her kan du nemlig bruge dit eget CV til at vise, at du kan bruge dine kvalifikationer i praksis.

Sådan skriver du en god ansøgning

Uanset om du sender en uopfordret ansøgning eller henvender dig i forbindelse med et jobopslag, skal du skrive en ansøgning. Hvor dit CV har til formål at fremhæve relevant erhvervserfaring, relevante kompetencer og lignende, skal din ansøgning understøtte disse påstande. Sagt med andre ord er det en måde, hvorpå du kan uddybe over for arbejdsgiveren, hvorfor du er den rette til jobbet.

Vi har lavet en skabelon til ansøgning, der kan hjælpe dig med at overbevise din nye arbejdsgiver om, at du lever op til deres forventninger og behov. Ligesom du skal tilpasse dit CV til hver ansøgning, skal du også tilpasse din ansøgning.

Du kan med fordel lave en personlig skabelon til forskellige brancher, du søger. Fx en skabelon til marketingjobs, en skabelon til assistentjobs og en skabelon til salgsjobs. At lave en skabelon betyder ikke, at du kan sende den samme ansøgning igen og igen. Det betyder blot, at du har lavet et skelet, der fungerer godt til en specifik branche, og som du kan tilpasse igen og igen.

Gør din ansøgning personlig

Selvom du kan gøre brug af skabeloner til forskellige brancher, så er det meget vigtigt, at hver ansøgning er personligt tilpasset den virksomhed, du søger job hos. Glemmer du fx at ændre adressen eller navnet, risikerer du, at du slet ikke vil blive overvejet.

Læs altid jobopslaget godt igennem, inden du skriver en ansøgning. Det kan være, at der står specifikke instruktioner, du skal følge for at vise, at du har læst opslaget. Det kan også være, at de efterspørger netop dine kompetencer. I så fald vil det nemlig være oplagt at fremhæve disse i din ansøgning, så det står helt klart, hvorfor du er egnet til jobbet.

Gode råd og inspiration

Mangler du lidt ekstra vejledning, inden du er klar til at lave et godt CV og en velformuleret ansøgning? Her finder du mere hjælp og inspiration til, hvordan du skriver den gode ansøgning og kommer i gang med et CV.

Du kan også downloade vores quickguide med 5 tips til, hvordan du kommer i gang med at bruge LinkedIn i din jobsøgning. Husk også, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for mere vejledning. Du kan også komme til en karrieresamtale hos os, der kan give dig netop den sparring, du har behov for.

Læs også om jobsøgning og dagpenge.

Få endnu flere ansøgnings og CV-skabeloner

Når du er medlem i Det Faglige Hus, får du adgang til vores Jobunivers. Her finder du vores bedste CV-skabeloner, der gør det endnu nemmere at skabe et personligt og opsigtsvækkende CV.

I vores Jobunivers finder du også masser af nyttig viden, der kan komme dig til gode, når du skal søge nyt job. Vi gør det også nemt for dig at skabe et overblik over dine ansøgninger, og vi giver dig adgang til vores jobdatabase. Endelig kan du få jobforslag, der er særligt relevante for dig og din faglige profil.

Vi vil altid gerne hjælpe vores medlemmer med at komme godt videre i deres arbejdsliv. Derfor støtter vi dig også, når du søger nyt job – fra indledende sparring til ansættelse.

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket