Medlemmer er begejstrede for tilbud om karriererådgivning

Karriererådgivning er det nyeste skud på stammen af medlemstilbud i Det Faglige Hus, som medlemmerne har taget rigtig godt imod.

Foto: Vejleder Birgit Dahl 

Det Faglige Hus er og bliver en serviceorganisation, og vi har konstant blik for at udvide antallet af medlemstilbud i takt med medlemmernes efterspørgsel.

Seneste skud på stammen er karriererådgivning, hvor medlemmer i Det Faglige Hus kan booke en time hos en vejleder og drøfte jobmuligheder, uanset om vedkommende er ledig eller i arbejde.

Ny inspiration til at søge job

”Jeg har været på udkig efter et andet job i nogen tid, men da jeg ikke havde held med mine ansøgninger og end ikke var indkaldt til samtale på 2 stillinger, som jeg ellers syntes passede perfekt til min profil, besluttede jeg at få nogle professionelle øjne på.

Jeg bookede et møde hos vejleder Birgit Dahl i Det Faglige Hus i Esbjerg, og det har jeg ikke fortrudt ét sekund," siger 45-årige AB, der bor i Sydjylland og som af hensyn til sin nuværende arbejdsplads ønsker at være anonym.

Forud for mødet med Birgit Dahl havde AB sendt kopier af sine tidligere ansøgninger.

”Jeg tog min computer med til mødet, så jeg straks kunne skrive Birgits gode ideer ind og derpå drage hjem og skrive en helt ny og bedre ansøgning. Det var dejligt, at vi havde så god tid, for udover de praktiske tips til ansøgningen, kørte jeg også fra Esbjerg med ny inspiration og masser af gejst. Nu skal jeg bare ud at finde det rigtige job," siger det jobsøgende medlem.

Samtalerne skal være gode og målrettede

For vejleder Birgit Dahl er karriererådgivningen et spændende afbræk i de daglige gøremål med lovpligtige samtaler med ledige medlemmer.

”Jeg har jo en anden kasket på, når folk kommer helt af sig selv. Vejledningssamtalerne med ledige er lovpligtige, og her har jeg også en myndighedsopgave. Inden karriererådgivningsmødet afstemmer jeg medlemmets forventninger med hensyn til et eventuelt brancheskift, helbredsforhold og uddannelse, så vi kan gå direkte til kernen fra første minut," fortæller Birgit Dahl.

Vejledningschef Hanne Kirketerp Nikolajsen er glad for, at medlemmerne har taget så godt imod rådgivningstilbuddet og tilføjer, at vejlederne konstant følger op på deres samtaler for at gøre rådgivningen endnu bedre.

Skal vi også hjælpe dig?

Ønsker du også karriererådgivning, så ring til os på tlf. 7610 9303 eller skriv til os via MIT detfagligehus.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303.