Emblem til sundhedspersoner

Er du social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske, tilbyder vi dig et gratis emblem som bevis på din faglighed.

Er du social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske og ønsker du at få et gratis emblem som bevis på din faglighed, skal du først registreres i et autorisationsregister hos Styrelsen for Patientsikkerhed og have modtaget et autorisationsID. Du skal oplyse os om dit autorisationsID, når du søger om dit emblem.

Du søger om et emblem ved at udfylde formularen nedenfor.

Sådan får du din autorisation og dit autorisationsID

Du skal udfylde en ansøgningsblanket hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Det koster 313 kr. i administrationsomkostninger. Beløbet skal betales med kreditkort på hjemmesiden. Du modtager en e-mail med bekræftelse på autorisationen.

På baggrund af oplysninger fra dit uddannelsessted har Styrelsen for Patientsikkerhed registreret alle de personer, der er uddannet. Du skal derfor ikke indsende dokumentation, når du søger om autorisation.

Søg om autorisationsID som social- og sundhedsassistent

Søg om autorisationsID som sygeplejerske

Du vil blive vist i registeret få dage efter, at du har modtaget din autorisation. Alle har adgang til at søge oplysninger i autorisationsregisteret.

Er du social- og sundhedshjælper, er du ikke en autoriseret sundhedsperson, og du skal derfor ikke registreres i autorisationsregisteret. For at du kan bestille et emblem, skal du i stedet vedhæfte en kopi af dit eksamensbevis, når du søger om et emblem.

Derfor skal du autoriseres

En autorisation bidrager til at styrke patientsikkerheden og fremmer kvaliteten i sundhedsvæsenet.

Den sikrer, at kun personer, der har modtaget styrelsens autorisation som social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske, må kalde sig social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske.

Hvis du undlader at søge om autorisation, har du ikke ret til at kalde dig social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske. Gør du det alligevel, kan du blive straffet. Din arbejdsgiver kan kræve at se dit autorisationsbevis. Kan du ikke fremvise det, risikerer du, at der sker begrænsninger i dit job.

Du er forpligtet til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed i dit virke og du kan i lighed med andre autoriserede sundhedspersoner få frataget din autorisation.  

Formularen sendes via en sikker forbindelse

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket