Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Nye dagpengeregler fra den 1. juli 2017

Få overblik over ændringerne til det nye dagpengesystem, der trådte i kraft den 1. juli 2017. Artiklerne på hjemmesiden er opdateret med de nye ændringer, og du får her overblikket over de vigtigste. 

Forbrug af dagpenge i timer 

Du vil fremover forbruge dine dagpenge i timer i stedet for uger. Det betyder, at du får ret til dagpenge i 3.848 timer, som du skal forbruge inden for en periode på 3 år, når du er fuldtidsforsikret og har optjent ret til dagpenge. Er du deltidsforsikret, får du ret til dagpenge i 3.120 timer inden for en periode på 3 år.

Læs om optjening og forbrug af dagpenge.

Udbetaling følger månederne

Herudover får du fremover udbetalt dine dagpenge for 1 måned af gangen i modsætning til i dag, hvor vi udbetaler for enten 4 eller 5 uger. Er du fuldtidsforsikret, får du udbetalt dagpenge for op til 160,33 timer i måneden, mens du som deltidsforsikret får op til 130 timer i måneden.

Se hvornår du får udbetalt dagpenge eller efterløn.

Nye regler for beregning af sats

Dagpengesatsen bliver ændret fra en timesats til en månedssats. Her vil hovedreglen blive, at din dagpengesats vil blive beregnet med udgangspunkt i din indtægt fra de samlet set bedste 12 måneder ud af de sidste 24 måneder, inden du blev ledig.

Sådan beregnes din dagpengesats.

Reglerne om overskydende timer ophæves

Da udbetalingen af dagpenge fremover sker for 1 måned af gangen, har man valgt at ophæve reglerne om overskydende timer. 

Se hvad regelændringen betyder.

Beskæftigelseskonto

Når du får ret til dagpenge, får du oprettet en beskæftigelseskonto, hvorpå der registreres løntimer, du har haft efter, at du har fået ret til dagpenge. Timerne på beskæftigelseskontoen kan du bruge til at forlænge din ret til dagpenge.

Få mere at vide om din beskæftigelseskonto.

Indkomst- og beskæftigelseskravet

For at optjene ret til dagpenge, skal du skal opfylde et indkomstkrav. Det betyder fx, at du som fuldtidsforsikret, i optjeningsperioden, der som udgangspunkt er 3 år, skal have indberettet en løn på mindst 223.428 kr. (2017). 

For at genoptjene retten til dagpenge, skal du opfylde et beskæftigelseskrav. Det betyder, at du som fuldtidsforsikret, skal have fået indberettet 1.924 løntimer i optjeningsperioden. Det svarer til 1 års fuldtidsarbejde inden for 3 år.

Du skal optjene ret til dagpenge på baggrund af din indkomst i stedet for arbejdstimer, hvis du ikke tidligere har fået dagpenge. Har du tidligere haft ret til dagpenge men opbrugt denne ret, og er der ikke registreret timer på din beskæftigelseskonto, skal du også optjene ret til dagpenge på baggrund af din indkomst.

Læs om indkomst- og beskæftigelseskravet.

Karens til fuldt ledige

Hver 4. måned kan du blive pålagt 1 dags karens. Du bliver pålagt karens, hvis du som ledig ikke har fået indberettet mere end 148 løntimer som fuldtidsforsikret eller 97 løntimer som deltidsforsikret inden for de sidste 4 måneder.

Læs om karensdag for dagpengemodtagere.

Din ret til dagpenge kan afkortes

Du vil få afkortet perioden med ret til dagpenge, hvis du har modtaget dagpenge i lang tid. Det betyder, at du vil få afkortet din dagpengeret med 1 måned, hvis du sammenlagt har modtaget dagpenge i 4 år inden for en periode på 8 år.

Læs om afkortning af dagpengeperioden.

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7610 9303 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter