Den støttende leder er alfa og omega

God mad i kantinen, motionsrum og sociale tilbud uden for arbejdstid er ikke at kimse ad. Men det er den støttende leder, der får folk til at synes, at der er et godt arbejdsmiljø på deres arbejdsplads, viser en undersøgelse.

Mens meget forskning er problemorienteret, så har Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø nu gennemført en undersøgelse blandt 10.000 lønmodtagere for at finde årsagerne til, at vi er tilfredse med vores arbejdsplads.

Rygestopkurser ligger i bunden

De adspurgte har i et skema skulle prioritere mellem 9 forskellige ting som årsag til, at der er eller vil være et godt arbejdsmiljø på deres arbejdsplads. Det var emner som sund mad og motion, tilbud om psykologhjælp i krisesituationer og rygestopkurser.

Tilbud om rygestopkurser, psykologhjælp, fysioterapi og helbredstjek har stort set ingen betydning, fremgår det af undersøgelsen, som er offentliggjort på forskningscentrets hjemmeside. Sund og mad og motion er ratet noget højere, mens det er dagligdagen i jobbet, der vægtes højst:

  1.        Social støtte fra chefen
  2.        Indflydelse på arbejdet
  3.        Social støtte fra kolleger
  4.        At jobbet ikke er fysisk hårdt
  5.        Motion på jobbet
  6.        Sund mad i kantinen

 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket