Unge er ofte udsat for seksuel chikane

Seksuel chikane på arbejdspladsen er særligt ofte rettet mod unge medarbejdere, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Det har fået Arbejdsmiljørådet til at reagere med en ny kampagne, Din Grænse, med henblik på at give de unge nogle værktøjer at stå imod med.

Vi taler fx om en sjofel bemærkning, der måske var ment for sjov, men for den unge medarbejder opleves det som en uønsket og ubehagelig seksuel opmærksomhed, som er over grænsen.

I situationer som denne kan det være svært for unge medarbejdere at vide, hvor grænsen går, og hvem de kan gå til for at få gjort noget ved problemet.

Unge er i en sårbar position

”Unge medarbejdere kan være i en særlig sårbar position i forhold til seksuel chikane, bl.a. pga. magtubalancen til øvrige kollegaer og manglende erfaring med arbejdsmarkedet og en kultur, som kan findes på nogle arbejdspladser. Her kan det være svært for de unge at sige fra.

Vores formål med denne kampagne er at hjælpe de unge bedst muligt til en god start på arbejdslivet, og derfor er fokus på at klæde de unge på, så de kender deres rettigheder og handlemuligheder, ” siger Arbejdsmiljørådets formand, Christina Lage.

3 centrale budskaber

Kampagnen har 3 centrale budskaber til de unge medarbejdere, der føler, at en kollega, en chef eller en kunde har overskredet deres grænser.

  1. Seksuel chikane på arbejdet er aldrig acceptabelt.
  2. Det er din arbejdsgivers ansvar at forebygge og håndtere seksuel chikane.
  3. Tal med nogen, hvis du oplever seksuel chikane på arbejdet.

Læs mere om kampagnen Din Grænse

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket