Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Er min overførte ferie sommerferie (hovedferie)?

Den nye ferielov betyder, at ferieåret starter den 1. september i stedet for den 1. maj.

Du optjener stadig ferie efter den gamle ferielov til og med den 31. august 2020. Det vil sige, at overført ferie fra et tidligere ferieår, skal holdes først indtil den 1. september.

Som hovedferie

Er den første ferie, du afholder i det nye ferieår, din sommerferie på 3 uger, vil den overførte ferieuge indgå i disse uger.

Dermed er de resterende ugers ferie, du har til gode, alle at betragte som restferie.

Din arbejdsgiver kan derfor pålægge dig at afholde disse ferieuger med 1 måneds varsel, medmindre I har aftalt kortere ferievarsler.

Som restferie

Holder du derimod 1 uges ferie i maj og 1 uges ferie i juni, har du ikke afholdt 3 ugers sammenhængende ferie i perioden 1. maj til 30. september, hvilket er kravet til hovedferie. Dermed indgår den overførte ferie i restferien.

Dermed er 3 af de resterende ferieuger at betragte som hovedferie.

Din arbejdsgiver kan pålægge dig at afholde disse ferieuger med 3 måneders varsel, medmindre I har aftalt kortere ferievarsler.

Og den yderligere ferie (minimum 1 uge), du har tilbage, er at betragte som restferie.

Din arbejdsgiver kan pålægge dig at afholde den resterende ferie med 1 måneds varsel, medmindre I har aftalt kortere ferievarsler.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.