Suspension

Suspension er det juridiske udtryk for, at din arbejdsgiver midlertidigt ikke ønsker at gøre brug af din arbejdskraft, men stadig ønsker, at du skal stå til rådighed.

Suspension bliver ofte brugt i en opsigelsesperiode som alternativ til fritstilling.

Suspension bliver også brugt som forløber for en eventuel bortvisning eller opsigelse, når der er forhold som din arbejdsgiver ønsker at undersøge, før den endelige beslutning bliver truffet.

Få det på skrift

Du bør altid få din arbejdsgiver til at bekræfte skriftligt, at du er suspenderet.

Kan du ikke bevise, at det er din arbejdsgiver, der har takket nej til din arbejdskraft i en periode, risikerer du nemlig en bortvisning for ulovlig udeblivelse, når du stopper med at møde på arbejde.

Løn og goder

Du har krav på din sædvanlige løn og eventuelle personalegoder, mens du er suspenderet.

Du skal stå til rådighed

Når du er suspenderet, skal du kunne møde på arbejde igen med kort varsel. Du skal derfor tjekke post og telefonsvarer dagligt.

Sygdom

Bliver du syg, mens du er suspenderet, skal du orientere din arbejdsgiver på sædvanlig vis.

Ferie

Ønsker du at holde ferie, mens du er suspenderet, skal du aftale dette med din arbejdsgiver.

Din arbejdsgiver kan også pålægge dig at holde ferie men skal overholde de varsler, der gælder for dette.

Du skal naturligvis ikke stå til rådighed for din arbejdsgiver i de uger, hvor du afvikler ferie.

Misbrug?

Har din arbejdsgiver ingen intentioner om at gøre brug af din arbejdskraft men alene vælger at suspendere dig for at undgå, at du kan starte i et andet job, bør du kontakte os.

Vi går så i dialog med din arbejdsgiver for at afklare, om du måske i stedet har krav på at blive fritstillet.

Nyt job

Bliver du suspenderet i en opsigelsesperiode, er det naturligt, at du ser dig om efter et nyt job. Måske ønsker din nye arbejdsgiver, at du skal starte hurtigst muligt.

Er det nye job hos en konkurrent, vil du på grund af loyalitetsforpligtelsen være nødt til at kontraopsige din stilling hos din gamle arbejdsgiver. 

Er det nye job ikke hos en konkurrent, og er du heller ikke bundet af en kundeklausul eller en konkurrenceklausul, der hindrer ansættelsen, kan du måske starte på det nye job, mens du stadig modtager løn fra din gamle arbejdsgiver. Det forudsætter dog, at din arbejdsgiver ikke har retten til at modsætte sig et evt. bijob - se mere om bijob her.

Det forudsætter også, at din nye arbejdsgiver er indforstået med, at du med meget kort varsel kan blive kaldt tilbage til din gamle arbejdsgiver. Få altid en sådan aftale med din nye arbejdsgiver på skrift, inden du starter.

Se også Hjælp fra Faglig hjælp og Retssager.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket