Simon slap fri fra stort erstatningskrav

Det var helt tilfældigt, at både Simon René Mortensen og to af firmaets kunder skiftede til en konkurrent på næsten samme tid. Det troede den tidligere arbejdsgiver dog ikke på og stævnede Simon med et krav om 330.000 kr. i erstatning.

Foto: Simon René Mortensen


Man skal være varsom med at forbryde sig på en kundeklausul, når man skifter job til en konkurrerende virksomhed. Men man kan også uforvarende få kastet en mistanke på sig og blive afkrævet en større erstatning.

Det var tilfældet for den 38-årige Simon Mortensen fra Hvalsø, der blot 10 dage efter sin fratrædelse blev præsenteret for et krav på 330.000 kr.

Simon programmerer produktionsudstyr, og da dette nærmest er en niche inden for it, var der ikke andre muligheder end at skifte til en direkte konkurrent til den tidligere arbejdsgiver.

Det måtte Simon godt, men der var en klar aftale om, at han ikke måtte udnytte kundekontakter i sit nye job i de første 6 måneder i et nyt job.

2 kunder skiftede til den nye virksomhed

Nogenlunde samtidig med hans afgang valgte 2 af firmaets kunder tilfældigvis også at afbryde samarbejdet med den forrige arbejdsgiver og indlede et nyt med den virksomhed, hvor Simon var blevet ansat.

- Jo, jeg havde da udført opgaver for de 2 kunder på et eller andet tidspunkt i de 7 år, hvor jeg var ansat, men jeg havde intet med dem at gøre i mit nuværende job. Alligevel bliver man jo nervøs, når man får sådan en regning og tænkte, om de nu alligevel kunne hænge mig op på et eller andet, siger Simon.

Vandt retssag med hjælp fra Det Faglige Hus

Et år efter, at kravet var rejst, blev sagen ført ved Retten i Roskilde. Simon var repræsenteret ved advokatfuldmægtig Ditte Vedsted, som med denne sag også fik sin domstolsdebut for Det Faglige Hus.

- Men det kunne man ikke mærke på hende. Hun var yderst kompetent og velforberedt – meget mere end modpartens advokat. Han havde indkaldt de to kunder, der var skiftet, uden at have talt med dem forinden, hvorefter de vidnede til fordel for mig og bekræftede det, som jeg hele tiden havde sagt.

Efter domsforhandlingen blev der afgivet en tilkendegivelse, hvilket er dommerens umiddelbare vurdering af sagens udfald: Modparten havde på ingen måde bevist, at Simon havde brudt sin kundeklausul.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket