Pernille vandt kampen for en pension

Pernille Bengtson blev uarbejdsdygtig i 2012 som følge af skader i nakke og ryg efter mange års slid som jordemoder. Hun skiftede i sommer 2018 til Det Faglige Hus, og så tog hendes sag en positiv drejning.

Foto: Pernille Bengtson

Fotograf: Michael Vienø

Pernille Bengtson var jordemoder af den gamle skole og holdt sig ikke tilbage, når en fødende kvinde skulle løftes, støttes eller hjælpes op at sidde i barselsengen. Men den slags har sin pris, og i Pernilles tilfælde er det massive og invaliderende slidskader i nakke og ryg.

”Jeg måtte stoppe med at arbejde i 2012. Året efter blev jeg gift med Charlotte, der er praktiserende psykolog, og jeg har på grund af hendes indtægt ikke modtaget nogen form for støtte fra det offentlige siden dengang. Så det bliver da dejligt, at der nu kommer en pension ind på kontoen," siger Pernille Bengtson, 54 år og fra Brønshøj.

Hun har gennem årene været gennem et væld af undersøgelser, men løb konstant panden mod en mur, når hun bad sin daværende fagforening om hjælp til at presse på i kommunens sagsbehandling.

Fik anbefalet Det Faglige Hus

”Sidste sommer var vi så vidt, at vi ikke så anden udvej end selv at hyre en socialrådgiver. Men så var jeg på Smerteklinikken og talte blandt andet med en socialrådgiver, der fortalte, at Det Faglige Hus er rigtig skarpe på de ting. Jeg ringede til Det Faglige Hus for at spørge ind til mulighederne, og blot 3 timer senere havde jeg socialrådgiver Sonja Kulmbach i telefonen,” fortæller Pernille Bengtson.

Læs mere om, hvordan Social Team kan hjælpe dig.

Hun skiftede fagforening, og så kom der skub i tingene.

”Sonja gik i gang med det samme, og det viste sig, at jeg på trods af mange år i systemet stadig manglede en speciallægeerklæring. Der var halvandet års ventetid hos det offentlige, så vi betalte selv 8.000 kr. for at få én udarbejdet. Men som socialrådgiver kunne jeg ikke have fået én, der er bedre end Sonja, uanset om vi havde betalt i nok så dyre domme.”

”Sonja er grundig. Hun er samtidig et kærligt og engageret menneske, men også en objektiv person, der ikke bare lovede mig guld og grønne skove. Jeg har under hele forløbet følt mig taget alvorligt, og at der var én mere, der holdt mig i hånden,” siger Pernille.

Tilsagn om førtidspension

Den 17. juni 2019 var Sonja Kulmbach også med som bisidder, da Pernille skulle til møde i Rehabiliteringsteamet til en snak om hendes ansøgning om førtidspension.  Da hun gik derfra, var det med et tilsagn om pension, og dagen efter ringede mødelederen og sagde, at hun var indstillet til ”straks førtidspension”, hvis hun ønskede det.

Få en gave, når du anbefaler Det Faglige Hus til et nyt medlem

”Så fra 1. juli var jeg pensionist. Jeg har fået anerkendt, at mit handicap ikke bare er ”piv” alt sammen, og jeg er lettet over, at der nu er ro omkring min situation. Samtidig føler jeg også vemod over at skulle sige endeligt farvel til arbejdsmarkedet og det fag, som jeg elskede så højt.

Som pensionist har jeg ikke brug for en fagforening, men jeg fortsætter som medlem i Det Faglige Hus. Det er da det mindste, jeg kan gøre til gengæld for alt den hjælp, jeg har fået, og så koster det jo kun 69 kr. om måneden,” siger Pernille Bengtson, der med sit sociale engagement, 2 hunde og 3 papegøjer har nok at se til i hverdagen. Nu har hun fået bevilget en minicrosser af kommunen, så hun nemmere kan komme omkring.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9305
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket