Regnefejl gav Rikke længere opsigelsesvarsel

Rikke Birk Vestergaards arbejdsgiver havde mange års erfaring med brugen af 120 dages-reglen, men også her kunne man lave fejl i optællingen. Arbejdsgiveren erkendte dog straks sin regnefejl i opgørelsen for Rikke.

Foto: Rikke Birk Vestergaard


Rikke Birk Vestergaard var meget glad for sit job som kategorikoordinator i en indkøbsafdeling og kørte hver dag frem og tilbage mellem hjemmet i Hobro og jobbet i Århus. Men så satte bækkenproblemer efter en fødsel karrieren på standby.

- Jeg fik bækkenløsning under min graviditet med Jonas, og det blev endnu værre efter fødslen. Jeg kunne end ikke komme ud af sengen eller tage tøj på ved egen hjælp. Jeg var derfor nødt til at sygemelde mig, så min mand kunne overtage min barselsorlov og hjælpe mig herhjemme, fortæller Rikke Birk Vestergaard, 34 år. 

Vendte tilbage til jobbet

Efter syv måneder ville kommunen ikke længere udbetale sygedagpenge, og Rikke måtte således bruge af sin barselsorlov frem til marts 2012, hvor hun vendte tilbage til jobbet:

- Vi aftalte, at jeg i starten kun skulle arbejde 3 dage om ugen, og min arbejdsgiver kunne få refusion for de timer, hvor jeg var fraværende. Men jeg kunne ikke holde til at sidde eller stå stille i længere tid ad gangen, så efter 3 måneder tog jeg igen en snak med min chef.

- Min arbejdsgiver har været forstående under hele forløbet, og det var også i orden med mit forslag om en hjemmearbejdsplads, så jeg kun skulle køre de 70 km til Århus en dag om ugen, fortæller Rikke.

Hun arbejdede herefter ca. 20 timer om ugen og var sygemeldt resten af tiden. I oktober 2012 havde hun haft sygefravær svarende til 120 dage og blev opsagt. Opsigelsen kom den 8. oktober og med fratrædelse den 30. november. Kommunen vurderede imidlertid, at Rikke var fuldt arbejdsdygtig og ville ikke bevilge sygedagpenge.

Fik hjælp af socialrådgiver i Det Faglige Hus

A-kassen kunne imidlertid ikke udbetale dagpenge, når Rikke ikke var fuldt ud til rådighed for arbejdsmarkedet, så hun kontaktede en socialrådgiver i Det Faglige Hus, der ikke bare tog sig af hendes sag, men også koblede en faglig konsulent på. 

Konsulenten bad arbejdsgiveren om en oversigt over Rikkes sygedage, og det viste sig, at de havde medtaget 5 feriedage samt 4 weekenddage i opgørelsen.

Fristen for at afskedige efter 120 dages-reglen var i mellemtiden overskredet, så man var nu henvist til at opsige Rikke efter de almindelige varsler. Det betød, at Rikke fik løn i 3 måneder mere, end hun ellers ville have fået.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9305
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 6 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere