Maja fik overskud til jobsamtalen

Maja Thomasen fra Herlev var ved at miste modet efter 1 års ledighed. Men energien og humøret hos vejlederen i Det Faglige Hus smittede
så meget af, at Maja pludselig udstrålede overskud, når hun skulle til samtale.

Foto: Maja Thomasen


Da Maja Thomasen for 2 år siden fik brug for Det Faglige Hus, var det hele kavaleriet, som rykkede ud. Faglig afdeling satte en sag om uberettiget opsigelse i gang, mens vejlederen i Det Faglige Hus - A-kasse på Frederiksberg gav hende det puf, hun havde brug for i sin jobsøgning.

Maja er kontoruddannet i 2007 hos Scania Danmark og arbejdede efterfølgende som kontorassistent i to andre virksomheder, indtil hun gik på barsel i 2009.

- Nogle måneder efter at orloven var slut, begyndte jeg på pædagoguddannelsen, men jeg blev klar over, at det var i kontorfaget, at jeg hørte til. Jeg blev derpå ansat som regnskabsassistent hos en tømrermester, men efter 2 år blev jeg fyret.

- Det Faglige Hus kørte en sag om uberettiget opsigelse, og jeg fik en godtgørelse på 20.000 kr. Jeg var rigtig glad, mest fordi jeg fik bekræftet, at fyringen ikke var ok, siger Maja.

- Når jeg kom til samtale i jobcentret, følte jeg, at det for dem bare var noget, der skulle overstås. Det var helt anderledes, da jeg fik Søren Jørgensen som vejleder i a-kassen i København. Han udstrålede en helt anden energi, var glad og imødekommende og blev ved med at fortælle mig om alle de gode ting, som jeg havde med i bagagen.

Jeg blev mere selvsikker

- Da jeg var til jobsamtale i mit nuværende job, kom jeg direkte fra a-kassen, og de sagde efter samtalen, at det var min selvsikkerhed og mine faglige kompetencer, som havde været afgørende for valget af mig. Det var ganske enkelt Sørens gode humør, der havde smittet af på mig, og jeg håber, at det også smitter af på mange andre, siger Maja.

Hun føler, at hun nu er havnet på den rigtige hylde. Som barselsvikar i økonomikontoret hos Vestegnens HF og VUC i Albertslund har hun masser af kontakt med elever og kursister. Med mange overenskomster er det også spændende at udarbejde ansættelseskontrakter, synes hun.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket