Robert blev straffet for at have forkert titel

Det er slet ikke uden betydning, hvilken titel der er nævnt i ansættelseskontrakten, hvis din arbejdsgiver går konkurs. Som funktionær er man nemlig bedre stillet, når man skal have dækket sine krav hos Lønmodtagernes Garantifond, fandt Robert Sauer-Winther ud af.

Foto: Robert Sauer-Winther

Robert Sauer-Winther og hans kollega udførte som teamledere i en plastvirksomhed det helt samme arbejde, og ingen havde nogensinde spekuleret på, at det kunne have betydning, at der var anført en forkert titel i Roberts ansættelseskontrakt.

”Firmaet lå i Stilling, og det var et godt job. Vi var 6 medarbejdere, som arbejdede med udvikling og forbedring af materialer til plastprodukter. Jeg havde været ansat i 2 år, da en nedtrykt direktør en dag kom med fyresedler og oplyste, at virksomheden nu var begæret konkurs. På det tidspunkt havde vi ikke fået løn i 2 måneder, mens virksomheden var under rekonstruktion,” fortæller 36-årige Robert.

Funktionær eller timelønnet

I Det Faglige Hus hjalp faglig konsulent Mette Eskildsen Dahl Robert med at få et lønkrav anmeldt til Lønmodtagernes Garantifond. Roberts kollega var i kontrakten ansat som teamleder, og han kunne som funktionær uden videre få anerkendt en minimalerstatning, mens LG vurderede, at Robert som følge af ”titlen” som operatør i hans ansættelseskontrakt var timelønnet og derfor omfattet af andre erstatningsregler.

”Jeg havde 3 måneders opsigelse lige som mine kolleger, men udbetaling af minimalerstatningen, altså erstatning for hele opsigelsesperioden, bortfaldt fra LG til mig efter halvanden måned, da jeg fik job som teamleder for kvalitet i en plastvirksomhed i Hedensted,” fortæller Robert.

Efterbetaling på godt 40.000 kr.

Mette Eskildsen Dahl kontaktede herefter LG, og efter en del mails parterne i mellem har LG erkendt, at Robert reelt var ansat som funktionær og derfor skulle have erstatning efter samme regler som kollegaen. Robert har nu fået en efterbetaling på godt 40.000 kr. før skat, og der er kommet ekstra 5.215 kr. ind på arbejdsmarkedspensionen.

”Min tidligere chef har beklaget, at jeg havde den ”forkerte” titel i min ansættelseskontrakt, men det tænkte ingen jo over, da jeg blev ansat. Jeg havde egentlig ikke forventet at ”vinde” sagen i LG, men det er da skønt at få ekstra penge ind på kontoen, når man er i gang med få seperatkloakering ved huset, og gasfyret skal udskiftes med fjernvarme. Jeg bor i Randers og har fået lidt længere på arbejde end før. Jeg er til gengæld rigtig glad for jobbet i Hedensted,” siger Robert Sauer-Winther.

Ændringer af dine vilkår

Ved ændringer af dine ansættelsesvilkår skal arbejdsgiver give dig et tillæg til din kontrakt eller en ny senest 1 måned efter, at ændringen er trådt i kraft.

Læs mere om ændringer af dine vilkår og om reglerne for din kontrakt.

Skal vi også hjælpe dig?

Hvis din arbejdsplads går konkurs, kan du få hjælp på Faglig hotline

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket