Diana skelede til vejlederens egen jobansøgning

Diana Allentoft Elkjær måtte efter 10 år opgive malerfaget på grund af eksem og blev revalideret til socialrådgiver. Men hvad gør man, når man aldrig tidligere har skrevet ansøgninger? Diana fandt svaret hos en vejleder i Det Faglige Hus i Odense.

Foto: Diana Allentoft Elkjær

Da 44-årige Diana Allentoft Elkjær blev færdig som socialrådgiver i starten af 2022, gik hun straks i gang med at sende den ene ansøgning efter den anden. Men resultatet var det samme hver gang: Afslag!

Det lå slet ikke i kortene, at Diana nogensinde skulle beskæftige sig med sociallovgivning. Tværtimod var hun rigtig glad for jobbet som bygningsmaler og var beskæftiget i branchen i 10 år, da hun blev sygemeldt med eksem i hænderne.

Slut med malerarbejde pga. eksem

”Jeg havde indstillet mit liv på at være bygningsmaler, og nu stod jeg pludselig der med en arbejdsskade. Jeg kunne heller ikke tage andre job, som enten kunne forværre mit eksem, eller job hvor jeg skulle bruge latex- eller gummihandsker.

Sideløbende havde jeg en revalideringssag kørende hos Esbjerg Kommune, og da den kom på plads, begyndte jeg i 10. klasse på VUC i Esbjerg,” fortæller Diana.

Læs mere om, hvordan du kan få hjælp med din jobsøgning.

Efter 10. klasse tog hun den 2-årige HF og søgte herpå ind på Den Sociale Højskole. Under socialrådgiveruddannelsen skiftede hun uddannelsessted fra Esbjerg til Odense, fordi hun og familien flyttede til Harndrup på Nordfyn, som ægtefællen David stammer fra. Familien omfatter også 2 drenge på 8 og 15 år.

Søgte job som socialrådgiver

”Jeg blev færdig som socialrådgiver i januar 2022 og startede med at søge alle de eftertragtede stillinger i botilbud samt inden for voksenbeskæftigelsesområdet og den slags, men også sagsbehandlerstillinger generelt. Men jeg fik afslag på afslag.

Som maler ringede man jo bare til malermesteren, hvis man søgte andet arbejde, så det var første gang i hele mit liv, at jeg skulle skrive CV og ansøgninger. Det kunne vejleder Lonni Madsen straks se, da jeg var til samtale i a-kassen i Odense.”

”Lonni kom ikke bare med mange gode tips. Jeg fik også en kopi af en af hendes egne ansøgninger. Den gav masser af inspiration, og jeg blev kaldt til samtale og fik det første job, som jeg søgte med den nye ansøgning. Ikke noget vikariat, men fast arbejde 37 timer om ugen med sygedagpengesager i Jobcenter i Vejle. Det kan man ikke kalde andet end vejledning, der gør en forskel,” siger Diana.

Læs også om krav til jobsøgning, når du får dagpenge.

Hun har været medlem i Det Faglige Hus siden dengang, hun var bygningsmaler på timeløn, og det var også en arbejdsskadekonsulent fra Det Faglige Hus, der hjalp hende med råd og indhentning af dokumentation, da Diana fik sin arbejdsskade behandlet i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Diana har uanset karriereskiftet ikke tænkt sig at give slip på medlemskabet i hverken a-kassen eller fagforeningen i Det Faglige Hus.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket