Palle faldt ned i korntank men giver ikke op

Der gik halvanden måned efter et fald på en mejetærsker, før Palle Hassel gik til lægen. Havde Palle ikke været hos en arbejdsmedicinsk læge i Herning, ville han nok ikke have fået anmeldt faldet som en arbejdsskade.

Palle Hassel havde været ansat i 2 år som pedel hos Maskinforretningen Anker Bjerre A/S i Mejrup ved Holstebro og var i gang med at vaske en brugt mejetærsker, da en arbejdsulykke i efteråret 2018 vendte op og ned på Palles helbred og arbejdsliv. Hyppige anfald med kraftig hovedpine kan imidlertid ikke stoppe ham, og han arbejder fortsat på fuld tid.

”Min titel er pedel, men jeg laver alt forefaldende arbejde, herunder vask af de brugte landbrugsmaskiner, som vi får ind. Det var også tilfældet den dag, jeg kom galt af sted. Jeg åbnede lugen ned til mejetærskerens korntank men kunne ikke umiddelbart se den stang, som skal holde lugen åben.

Ovre i den ene side var der en plade, og hvis jeg trådte over på den, kunne jeg bedre komme til. Troede jeg. Pladen forsvandt under mig, så jeg pludselig hang i armhulerne. Tilfældigvis kom en kollega forbi og hørte mig kalde på hjælp,” fortæller Palle Hassel.

Voldsom hovedpine

Palles arbejdsgiver anmeldte uheldet som en arbejdsulykke til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, men den dengang 48-årige mand var og er ikke pylret, så han mødte på arbejde den efterfølgende dag.

Efter en uge med lettere opgaver, var der fuld fart på igen, men efter halvanden måned med voldsomme anfald af hovedpine søgte han læge. Lægen kunne dog ikke konstatere fysiske skader, og samme svar gav en neurolog i Viborg. Det var først efter en konsultation på Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning, at der kom skred i tingene.

”Den arbejdsmedicinske læge sagde ligeud, at jeg skulle leve med generne resten af mine dage, og han opfordrede mig til at kontakte min fagforening og få skaderne anmeldt som arbejdsskade. Jeg ringede til Det Faglige Hus og har under hele forløbet haft arbejdsskadekonsulent Birthe Julius til at køre min sag.

Hun sørgede også for, at jeg kom til en neurolog i Esbjerg og blev ordentlig undersøgt og skannet. Birthe har været helt fantastisk. Hun har været hjælpsom hele vejen igennem og givet mig svar på alle mine spørgsmål. Og så har hun et godt humør,” fortæller Palle.

Méngrad på 10 %

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har vurderet, at smerter i skulder og nakke samt hovedpine udløser en méngrads-erstatning på 10 %, mens han stadig afventer at få en tilsvarende erstatning fra hans private ulykkesforsikring.

”Jeg har lært af denne sag, at man skal komme af sted til lægen med det samme, hvis du pådrager dig en skade, mens du er på arbejde. Jeg ville hellere undvære pengene og bevare mit helbred, men jeg er glad for, at jeg stadig kan passe mit arbejde. Anker Bjerre A/S er et rigtig rart sted med plads til os alle, og hvis jeg har en ”stille dag” på grund af hovedpine, tager vi opgaverne i mit tempo, eller også sender de mig hjem under dynen.”

Måtte opgive løb og cykling

”For nogle år siden tabte jeg mig fra 156 kilo til 92 kilo, og jeg fortsatte med cykling og løbetræning. Det har jeg desværre måtte opgive, fordi cykling er hårdt for skuldrene, mens jeg under en løbetur får nogle voldsomme jag op gennem ryggen og nakken. Det er lidt ærgerligt, at jeg har måtte opgive disse aktiviteter,” siger Palle Hassel.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9306
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket