Nu har Johannes fået sin seniorpension

Johannes Nielsen fra Brøns i Sønderjylland har efter 46 års hårdt fysisk arbejde fået slidgigt ikke færre end 7 steder i kroppen og fik alligevel afslag på en seniorpension. Så ringede han til Det Faglige Hus.

Foto: Johannes Nielsen

6 måneder efter at Johannes Nielsen fik et nyt knæ, går han stadig med krykker og håber på en bedring. Med hjælp fra Det Faglige Hus har han fået mere ro omkring sin hverdag og kan se frem til et liv på seniorpension.

”Jeg havde fået bevilget Arne-pension efter 46 år på arbejdsmarkedet, men der ville gå yderligere halvandet år, før jeg var gammel nok til at gøre brug af den ordning. På grund af al den slidgigt som jeg har i kroppen, søgte jeg også om seniorpension. Den vil jeg kunne gøre brug af allerede nu, og den ville udløse 3000 kr. mere om måneden før skat end Arne-pensionen,” fortæller Johannes.

I lære som murer som 16-årig

Den 62-årige sønderjyde fra Brøns ved Skærbæk var bare 16 år, da han kom i lære som murer. I de efterfølgende 46 år havde han ikke en eneste ledighedsdag, men tjente sin egen løn som murer inden for entreprenørbranchen og de sidste 15 år som maskinoperatør på Norsk Hydro i Tønder.

Virksomheden fremstiller produkter i aluminium til bl.a. bil- og solarindustrien, og Johannes’ opgaver var også belastende for kroppen.

”Mine gigtskader var jo velbeskrevet i min journal, og alligevel fik jeg afslag på seniorpension fra Udbetaling Danmark. Eftersom jeg havde fået ét nyt knæ, vurderede man, at min skade ikke var stationær. Så ringede jeg til Det Faglige Hus og fik kontakt til socialrådgiver Karen Jepsen. Hun kunne straks se, at Udbetaling Danmark ikke havde forholdt sig til mine øvrige skader, slidgigt i begge ankler, det andet knæ, i højre skulder og i nakken. Desuden var jeg opereret for en diskusprolaps for 17 år siden.”

Seniorpension med tilbagevirkende kraft

Han og Karen Jepsen blev enige om, at hun skulle anke afgørelsen, og mindre end en uge efter at hun havde sendt anken, fik Johannes besked fra Udbetaling Danmark om, at hans seniorpension nu var gået igennem og med tilbagevirkende kraft.

”Jeg har aldrig været så lykkelig. Jeg har haft fuld tillid til Karen Jepsen under hele forløbet, og jeg er overbevist om, at det formentlig ikke var blevet til noget uden hendes hjælp. At jeg nok ikke havde magtet at køre dette her på egen hånd. Det er første gang i hele mit liv, at jeg har haft brug for fagforeningen, og lige nu er jeg sammen med arbejdsskadekonsulent Jan Bendix Sørensen i gang med at indsamle dokumentation, så vi kan anmelde min arbejdsskade,” fortæller Johannes.

Han havde håbet at blive på jobbet i Tønder indtil folkepensionsalderen og lidt til, så han kunne have forladt arbejdsmarkedet samtidig med sin kone. Det lykkedes så ikke. Til gengæld håber han at få sit ”nye” knæ til at fungere ordentligt og få en tilsvarende operation i det andet, så han bl.a. kan genoptage sin hobby som lystfisker.

”Og så er vi bedsteforældre til 5 børnebørn samt helårscampister med fast plads på Vikær Stand Camping ved Haderslev. Så jeg skal nok få tiden til at gå. Lige nu er jeg bare taknemmelig over, at Det Faglige Hus har taget sig så godt af min sag,” siger Johannes Nielsen.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9305
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket