Svend fik ingen løn, da tømrerfirma gik konkurs

Da Svend Jørgensens arbejdsgiver, et større tømrerfirma, gik konkurs i november 2018, stod han uden løn og feriepenge.

Foto: Faglig konsulent Nan Hansen

Tømrer Svend Jørgensen på 58 år kontaktede Det Faglige Hus, da lønnen udeblev, fordi hans arbejdsgiver var gået konkurs.

Faglig konsulent i Det Faglige Hus, Nan Hansen, hjalp med at anmelde konkursen til Lønmodtagernes Garantifond, som bl.a. dækker løn og pension i forbindelse med konkurser. Derudover hjalp hun med at anmelde de manglende feriepenge og betaling for søgnehelligdage til Dansk Arbejdsgiverforening.

Rentefrit lån

Svend fik desuden et gebyr- og rentefrit lån af Det Faglige Hus, mens Lønmodtagernes Garantifond og Dansk Arbejdsgiverforening behandlede kravet på ca. 100.000 kr.

”Vi tilbyder vores medlemmer et rentefrit lån, da der som regel er en sagsbehandlingstid på 35 hverdage hos Lønmodtagernes Garantifond, og det er en lang periode at være uden indtægt. På den måde mærker medlemmerne ikke konkursen helt så hårdt,” forklarer Nan Hansen.

Svend er enig i, at sagsbehandlingstiden har været lang: ”Det er svært at forstå, at der skal gå flere måneder, for man kan jo nå at lave en masse på 35 dage. Og nogle er jo dårligere stillede end mig og ville have svært ved at få det til at løbe rundt.”

Mange digitale formularer

Han er glad for både lånet og hjælpen fra fagforeningen. ”Nan var rigtig god. Der er mange digitale formularer, der skal udfyldes, og det kan godt være lidt svært, når det er første gang i ens karriere, at man prøver en konkurs.

Det var rart at få hjælp af en, som sidder med det til daglig. Hvis man ikke udfylder det korrekt, så kan man jo risikere, at man ingenting får,” afslutter Svend Jørgensen, som heldigvis hurtigt fik et nyt job som tømrer.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket