Min fagforening var et skridt foran alle de andre

Niklas Løvgreen fik straks hjælp af Det Faglige Hus, da hans arbejdsplads gik konkurs. Nu går han forrest, når det gælder om at anbefale et medlemskab i Det Faglige Hus.

Foto: Niklas Løvgreen

Niklas Løvgreen er en rigtig tøjmand og har i hele sit voksenliv været beskæftiget inden for tøjbranchen. Både karrieren og tøjforretningen gik forrygende godt, indtil corona satte Danmark i stå, og i februar 2022 måtte tøjforretningens ejere kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

”Jeg kom i lære som 18-årig i en Bertoni-forretning i Fields, som dengang var ejet af Anders Simonsen og har været ansat i Bertoni ad flere omgange. I de sidste mange år har jeg været chef for tøjforretningen Brdr. Simonsen her i Glostrup Centret.

Firmaet havde gode tider og tjente gode penge på kædens butikker, hvor konceptet er at udbyde meget billige varer. Men det ændrede sig, da corona satte Danmark i stå,” fortæller Niklas Løvgreen.

Brdr. Simonsen gik konkurs

For ligesom mange andre forretningsdrivende tærede det voldsomt på både indtjening og egenkapital i Brdr. Simonsen, da butikkerne brændte inde med en masse varer som følge af corona-nedlukningen.

I februar 2022 havde ejerne ikke andre muligheder end at indgive konkursbegæring. Brdr. Simonsen havde 6 forretninger i Jylland og 7 på Sjælland, så det var et anseeligt antal medarbejdere, der pludselig mistede deres job.

”Jeg havde tidligere kun været medlem af a-kassen i Det Faglige Hus og havde valgt fagforeningen fra. Man tror jo altid, at det kun går ud over naboen. Da jeg blev opsagt, var jeg heldigvis også medlem i fagforeningen, for de kunne hjælpe med at anmelde mit krav til Lønmodtagernes Garantifond. Der var hjælp fra dag 1.”

Det Faglige Hus var et skridt foran

Det var faglig konsulent Eline Merkistein, der sørgede for, at Niklas fik samlet al den dokumentation, der var brug for, og at der blev anmeldt et krav til LG.

”Der var al mulig hjælp fra A til Z, og Eline var rigtig god til at forklare procedurerne i øjenhøjde. Jeg var den første blandt kollegerne i Brdr. Simonsen, der fik indsendt og afsluttet min sag hos LG.

Det Faglige Hus var på alle måder et skridt foran de fagforeninger, som mine kolleger var medlemmer af. Informationsniveauet var også højere, så jeg kunne videreformidle til kollegerne, hvordan LG-sager kører,” fortæller Niklas.

Niklas havde en god opsparing og kunne klare sig, indtil den manglende løn blev udbetalt fra LG, og han havde derfor ikke behov for at få et rentefrit lån i Det Faglige Hus svarende til nettoløn efter skat, som alle fagforeningsmedlemmer ellers har ret til.

Butikkerne genåbnede

”Nu var jeg så heller ikke ledig i så lang tid, for butikkerne genåbnede med en ny ejerkreds den 22. april. Jeg skulle som butikschef starte 14 dage før og gøre butikken klar. Jeg har altid været og er vild med tøjbranchen, og her bliver jeg i rigtig mange år.

Samtidig anbefaler jeg konsekvent andre til at melde sig ind i Det Faglige Hus. Både a-kasse og fagforening,” siger Niklas, der er far til 2 børn på 1 og 2 år og glæder sig til, at han og kæresten Patricia skal giftes i 2023.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket