Tina blev truet med politianmeldelse

Grafiker Tina Kjær fra Hvidbjerg tænkte ikke nærmere over, at det kunne give bagslag, da hendes nærmeste chef foreslog at stemple ud for hende, hvis hun ville arbejde over derhjemme: Han løb fra aftalen, og hun sad tilbage med en bortvisning og en trussel om politianmeldelse.

Foto: Tina Kjær


Tina Kjær nåede at få 25 år som både dygtig og pligtopfyldende medarbejder i en grafisk virksomhed i Thy, da hun pludselig blev bortvist og truet med politianmeldelse af sin arbejdsgiver.

Den 44-årige grafiker fra Hvidbjerg var kendt for, at hun gerne snuppede et par ekstra timer, hvis trykkeriet var bagud med opgaver eller for at overholde en deadline på især de blade, som hun var fast medarbejder på.

Chefen løb fra sin aftale

- Nogle dage sad jeg der 10 timer, men til sidst orkede jeg det ikke mere, og jeg sagde til min leder, at de måtte finde på noget andet. Han foreslog, at jeg kunne tage overtimerne derhjemme, og så skulle han nok stemple ud for mig oppe på trykkeriet.

- Det kørte i et år, indtil jeg blev kaldt til møde på kontoret, hvor firmaets advokat præsenterede mig for en bortvisning. Af den fremgik det, at jeg havde begået noget kriminelt og ville blive politianmeldt, fortæller Tina.

Tina tog kontakt til Det Faglige Hus, og herfra fik man trukket Tinas underskrift tilbage med henvisning til de omstændigheder, der lå til grund for underskriften.

Sagen havde været enkel, hvis ikke Tinas leder forsøgte at løbe fra sin ”lokumsaftale”, populærudtrykket for aftaler, der ikke er helt pæne i kanten. Han hævdede, at han kun havde sagt god for 20 timer pr. år.

Det Faglige Hus vandt sagen

Både byretten i Holstebro og landsretten i Viborg fulgte påstanden fra Det Faglige Hus og tilkendte Tina en efterbetaling af løn samt en godtgørelse på i alt 294.383 kr.

- Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke havde gjort noget forkert, udover at være alt for naiv. Jeg er nok for pligtopfyldende, sådan én der altid samler et stykke papir op, som en anden har tabt og putter det i en papirkurv.

Hun var oprindelig medlem af HK, men i 2005 blev hun og manden enige om, at hun ligeså godt kunne følge i hans fodspor og melde sig ind i Det Faglige Hus. Det har hun aldrig fortrudt.

- Bestemt ikke. Medarbejderne i fagforeningen har været fantastiske, både menneskeligt og fagligt. Jeg kan godt sige dig, at jeg var ræd begge gange, når jeg skulle i retten, men advokaten fra Det Faglige Hus fik mig hurtigt til at føle mig tryg og godt tilpas.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 6 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere