Vivi holder fast i det positive i livet

Da den dengang 51-årige Vivi besvimede og slog hovedet, ændrede hendes liv sig fra en aktiv hverdag som lægesekretær og latinlærer til en tilværelse med kronisk og voldsom hovedpine.

Foto: Arbejdsskadekonsulent Birthe Julius

Den 26. august 2015 blev en skelsættende dag i Vivis liv. Den i dag 59-årige lægesekretær besvimede, mens hun overværede en operation på Aarhus Universitetshospital i Skejby. I dag døjer hun med kronisk hovedpine og er visiteret til et fleksjob på mellem 3 og 6 timer om ugen.

Alle ansatte på sygehuset får mulighed for at overvære en operation. Vivi var først ”tilskuer” ved en mindre operation, men blev spurgt om hun ikke ville ind på operationsstuen ved siden af, hvor der var færre personer til stede og derfor bedre udsyn.

Da hun kom derind, havde kirurgerne åbnet patientens brystkasse og var ved at fjerne en hjerteklap. Efter 3-4 minutter fik Vivi det dårligt og når kun ud i forrummet, da hun besvimer og mister bevidstheden. En kollega, en anæstesisygeplejerske, forsøgte at gribe Vivi, men forgæves.

Vivi slog hovedet mod kanten af en åbentstående branddør og derefter baghovedet ned i terrazzogulvet. Da hun vågnede, var hun konfus og havde tunnelsyn, så kollegerne løftede hende op på en båre og kørte hende til opvågningen.

Kunne ikke fortsætte det gamle arbejdsliv

Hændelsen blev anmeldt som en arbejdsskade, og Vivi forsøgte i første omgang at fortsætte i jobbet som lægesekretær og som latinlærer for lægesekretærerne. 10 måneder senere måtte hun erkende, at hun aldrig ville vende tilbage til sit ”gamle” arbejdsliv som lægesekretær, og i dag er Vivi i fleksjob.

”Jeg føler, at jeg har fået en god behandling i både Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og hos kommunen, og jeg har egentlig ikke følt det som et pres, at det har taget 8 år, før det hele var afsluttet.

Arbejdsskadekonsulent Birthe Julius i Det Faglige Hus har været en stor støtte. Fagligt er hun meget dygtig, og hun har været både forstående og betænksom. Jeg har også været privilegeret med et godt bagland, min mand og 3 voksne børn.”

”Min hovedpine kommer jeg aldrig af med, og jeg har været helt nede rent psykisk. I dag forsøger jeg kun at se på de positive ting her i livet. Jeg går til gymnastik, yin-yoga, akupunktur og kraniosakral massage, og det lindrer min hovedpine. I mit rengøringsjob på 3 timer om ugen arbejder jeg alene, men jeg er på udkig efter et job, hvor jeg også møder andre mennesker,” fortæller Vivi.

Erhvervsevnetab på 55%

Hun har fået tilkendt varigt mén på 10% samt erhvervsevnetab på 55%. Efter at have rådført sig med Birthe Julius har hun valgt at få kapitaliseret størstedelen af erstatningen fra AES. Det vil sige, at hun har fået udbetalt et skattefrit engangsbeløb. Som fleksjobber oppebærer Vivi med løn, fleksløntilskud og erstatning samme indtægt, som hun havde tidligere.

”For mange er det en god idé at få kapitaliseret den sikre del af erstatningen. Dette kan være muligt, når man er ansat i et fleksjob. Hvis pengene er modtaget i god tro, og erstatningen er udbetalt, er det svært eventuelt at kræve pengene tilbagebetalt på et senere tidspunkt.

Hvis du dør, er pengene udbetalt og står til eventuelle efterladte. Ved dødsfald kommer de løbende ydelser fremadrettet ikke til udbetaling. Det er dog ikke i alle tilfælde, at det er det bedste valg for skadelidte, og derfor tager vi altid en snak med det enkelte medlem om deres situation og rådgiver derudfra,” forklarer arbejdsskadekonsulent Birthe Julius.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9306
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket