Coronakrisen kan ikke stoppe Marianne

Coronakrisen ramte Marianne Kirkmand den 1. april 2020, hvor hun mistede sit job som salgskonsulent på Comwell i Kolding. 1 år og 19 kurser senere var hun tilbage på arbejdsmarkedet og havde ligefrem en håndfuld job at vælge imellem.

Foto: Marianne Kirkmand

55-årige Marianne Kirkmand fra Kolding er oprindelig uddannet i butik og var en del år omkring speditionsfaget, før hun i 2012 blev ansat som salgskonsulent i Comwell-hotelkæden.

”Jeg var 8 år hos Comwell. De første 7 år som salgskonsulent for hele kæden, og da denne funktion blev flyttet til København, var jeg det sidste år salgskonsulent for Comwell Kolding.

Se også, hvordan vi kan hjælpe dig med karriererådgivning.

Jeg havde set det komme, da jeg og 30 kolleger blev afskediget den 1. april 2020, hvor alting blev lukket ned som følge af corona. I den situation er det no go at være sælger inden for hotelbranchen.”

Gennemførte 19 kurser

Marianne havde 5 måneders opsigelse og kunne tage alle de kurser, som hun ville i opsigelsesperioden. Det tilbud benyttede hun sig af og gennemførte 19 kurser i alt.

”Mens jeg var på Comwell, var jeg på flere salgs- og ledelseskurser, men nu fik jeg mulighed for også at få papir på mange af de ting, som jeg har beskæftiget mig med. Jeg startede med at få opfrisket Excel og PowerPoint, inden jeg tog en hel pakke med salgskurser.

Så har jeg været på kursus i forandringsledelse, og sluttelig har jeg været på kurser i sociale medier. Det har i øvrigt altid haft min store interesse,” fortæller Marianne Kirkmand.

Nyt job som salgskonsulent og koordinator

Hun har som ledig søgt omkring 30 stillinger og kom til en del samtaler, inden hun pr. 1. april 2021 tiltrådte en stilling som salgskonsulent og koordinator i eventfirmaet World of Adventure med hovedkvarter på Gammelrøj Herregård i udkanten af Kolding. Marianne tilbyder også faciliteter til kurser, konferencer og fester på Gammelrøj Herregård, som også har 19 værelser.

”Den del var omfattet af mange corona-restriktioner lige, da jeg blev ansat. Men vi havde til gengæld vildt travlt med at booke udendørs aktiviteter, da der blev åbnet for dem, samtidig med at jeg var meget aktiv på de sociale medier.

Jeg tror, at netop vores branche får masser at bestille, når vi er kommet gennem coronakrisen. Mange virksomheder har brug for, at der skal ske noget og at få genskabt de sociale relationer i store personalegrupper efter et år, hvor mange af de ansatte har arbejdet hjemmefra,” mener Marianne Kirkmand.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver arbejdsløs.

Aldrig skrevet en ansøgning

Mens hun var ledig, gjorde hun som sagt flittigt brug af uddannelsessystemet. Hun har også gjort brug af Det Faglige Hus – A-kasse, hvor hun har deltaget i både rådighedssamtaler og karriererådgivning hos vejleder Susi Binderup Thomsen.

”Jeg har aldrig tidligere skrevet en ansøgning og var slet ikke skarp på den del. Susi hjalp mig med ideer og tips, og det gav pote. Jeg søgte ikke mit nuværende job. Det var arbejdsgiveren, der fandt mig, fordi han kendte mig fra Comwell.

Vi hjælper dig videre, hvis du er blevet opsagt.

Jeg har efterfølgende fået tilbudt flere af de andre stillinger, men nu havde jeg jo sagt ja tak til et spændende job hos World of the Adventure,” siger Marianne og tilføjer:

”Jeg ved ikke, om det er kurserne eller mig som person, der er forklaringen på, at jeg hurtigt er i job igen. Det er nok en kombination. Men hvis du ikke er åben, udadvendt og positiv, når du er til samtale til et salgsjob, så nytter det ikke med nok så mange fine papirer.”

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket