Rune fik efterbetaling på 31.000 kr. i fleksløntilskud

Skleroseramte Rune Bisgaard Nielsen er et af de mange medlemmer i fleksjob i Aalborg Kommune, som Det Faglige Hus har hjulpet med at få reguleret og hævet det kommunale fleksløntilskud. Uden fagforeningen var han aldrig nået i mål, siger han.

Foto: Lagermedarbejder Rune Bisgaard Nielsen

Han var nybagt far og havde lige købt hus sammen med sin kone, og alting formede sig lyst for den dengang 23-årige Rune Bisgaard Nielsen fra Gudumlund ved Aalborg. Men kun indtil 2013 hvor han blev angrebet af en aggressiv sklerose, som har kostet en stor del af erhvervsevnen.

”Inden jeg blev syg, arbejdede jeg som maskinpasser hos Royal Greenland i Aalborg og var beskæftiget med driften af rejepakkeriet og andre fødevareprocesser. Det gav gode penge.

Sklerosen begyndte under en ferie, hvor jeg havde nogle små føleforstyrrelser. Senere begyndte den ene arm at sove, og en morgen vågnede jeg op og var helt følelsesløs i venstre side af hovedet,” fortæller Rune Bisgaard Nielsen, der i dag er 31 år.

Aggressiv sklerose

Han fik hurtigt stillet en diagnose og kom i medicinsk behandling. Den første medicin virkede, men bivirkningerne var til gengæld så voldsomme, at han skulle skifte medicin. Under skiftet skulle den første medicin ud af kroppen, før han begyndte på den næste, men sklerosen var så aggressiv, at den gik til angreb på benene efter bare 3 dage som medicinfri.

”Det gjorde jo ikke min situation bedre, og jeg betragter i dag min krop som et halvfladt Duracell-batteri. Det er nødvendigt med en smule galgenhumor – og så indrette sit liv i et tempo, der passer til mig. Heldigvis nåede Joanna og jeg at købe hus, inden jeg blev syg, og Naja, der i dag er 8 år, er også et stort lyspunkt i min hverdag,” fortæller Rune.

Fleksjob som lagermedarbejder

Han fik tilkendt fleksjob og blev ansat som lagermedarbejder i 10,5 timer om ugen, hvor han mandag, onsdag og fredag medvirkede i lageroptælling og lagerstyring.

Rune mistede imidlertid sit job under en corona-nedskæring, men håber at kunne vende tilbage, når Danmark kommer igennem pandemien og får normale tilstande igen.

”Jeg har hele tiden været mistænksom over for den måde, kommunen udregnede mit løntilskud, og det blev helt galt, da jeg bad om at få udbetalt 3 ugers ferie, som jeg ikke havde holdt. Jeg fik ingen penge fra kommunen, og de penge, der kom fra min arbejdsgiver, blev modregnet i mit løntilskud den næste måned. Så det kan slet ikke betale sig ikke at holde ferie. Så kontaktede jeg Det Faglige Hus.”

Runes lønloft var sat for lavt

Socialrådgiver i Det Faglige Hus Rikke Heide Piehl Petersen kunne ikke ændre på kommunens praksis med feriepenge, men hun opdagede, at Runes lønloft var sat for lavt, så hans tilskud dermed var tilsvarende for lavt.

Aalborg Kommune måtte derpå efterbetale 31.000 kr. og hæve det løbende tilskud med næsten 1.000 kr. om måneden.

”Jeg kalder hende Super-Rikke, for hun giver den godt nok gas. Hun kan sit fag, og hun har også hjulpet mig med at have overskud, mens sagen kørte. På egen hånd var jeg aldrig kommet i mål, og da hun kom ind over, fik jeg besked på, at hun nok skulle klare det hele. Jeg skulle bare tænke på mig selv og det herhjemme,” fortæller Rune Bisgaard Nielsen.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået.