Jytte blev bortvist efter en rockkoncert

Jytte Skov blev sygemeldt med stress kort efter, at hun var blevet opsagt som receptionist på en kro. Arbejdsgiveren bortviste hende et par uger efter, fordi han fejlagtigt troede, at hun var frivillig hjælper på Rock under Broen. To et halvt år efter fik hun sin godtgørelse.

Foto: Jytte Skov


Jytte Skov havde aldrig forestillet sig, hvilke konsekvenser det ville få, da hun i sommeren 2010 smuttede om bag baren for at hilse på gamle venner og sin mand, der var frivillig hjælper på rockkoncerten Rock under Broen i Middelfart, hvor parret bor. Det kostede hende nemlig en bortvisning fra jobbet samt to et halvt år med retssager, før hun nu endelig fik en godtgørelse.

Jytte Skov blev afskediget som receptionist på en kro, da der skulle omstruktureres. Kort efter meldte hun sig syg, og hendes læge var ifølge lægeerklæringen ikke i tvivl om, at hun led alvorligt af stress.

Tidligere kollega tjekkede Jytte

Jytte var ligesom sin mand i mange år frivillig hjælper på Rock under Broen, men i 2010 meldte hun pas, fordi hun jo var sygemeldt. Hun mødte naturligvis op til koncerten og var rundt at hilse på hjælperne, idet hendes sygdom ikke var til hinder for det. Mens hun stod i den bar, hvor manden er barchef, opsøges hun af en tidligere kollega fra kroen. Under samtalen spørger han, om han ikke kan købe noget at drikke, og Jytte skænker ham en øl uden beregning:

– Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at kollegaen var sendt til koncert udelukkende for at tjekke, om jeg arbejdede. Han var henne i baren og spørge efter mig to gange. Første gang var jeg der slet ikke, og anden gang kom en hjælper hen og sagde, at der var én, der ville tale med mig.

– Min chef skyede åbenbart ingen midler, og jeg var rystet over de beskyldninger, han fremsatte mod mig, da vi var i retten. Jeg var på kroen i 2 år, og han var den anden forpagter, som jeg arbejdede under. Hvis jeg virkelig ikke var i stand til at passe mit arbejde, burde han vel have angivet dét som afskedigelsesgrund, siger Jytte Skov.

Det Faglige Hus vandt sagen

Det Faglige Hus vandt sagen ved byretten i Kolding, men Jyttes tidligere arbejdsgiver ankede til Landsretten. Her blev sagen forsinket af flere advokat-skift fra kromandens side, og til sidst valgte han at køre sagen selv. Der faldt dog aldrig en dom, idet han gik konkurs.

Dermed var dommen fra byretten gældende, og så skulle man blot have Lønmodtagernes Garantifond til at anerkende, at Jytte havde et økonomisk tilgodehavende.

Jytte Skov fik efterbetalt løn og feriepenge samt en godtgørelse for uberettiget bortvisning på i alt 150.000 kroner. Det er hun naturligvis glad for, men prisen har været høj, mener hun.

– Der kom en depression oveni, og jeg synes, at det er urimeligt, at det skal tage så lang tid ved domstolene. Sagen burde have været stoppet efter byretten, uanset hvem af os, der vandt, siger Jytte Skov.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået.