Hvide fingre ændrede Jimmys arbejdsliv

Jimmy Lykke Nielsen fra Herning var bare 33 år, da han som jord- og betonarbejder fik nervebetændelse i hænderne. Men hans tålmodighed rakte ikke til det offentlige, så han revaliderede sig selv.

Foto: Jimmy Lykke Nielsen

Lidelsen er bedre kendt under beskrivelsen hvide fingre, men hvide fingre er i virkeligheden en modbydelig nervebetændelse, som er både kronisk og særdeles smertefuld.

Det oplevede 40-årige Jimmy Lykke Nielsen i bogstavelig forstand, da de midterste led på begge hænder i 2014 begyndte at blive helt hvide. Han er oprindelig uddannet pladesmed, men arbejdede dengang som jord- og betonarbejder.

Han trodsede smerter og ødelagte nervebaner i alle fingrene på nær de to tommelfingre og knoklede videre, så hans ledbånd på et tidspunkt også havde taget så meget skade, at arbejdsmedicinerne vurderede, at hans erhvervsevne var reduceret betydeligt.

Erstatning for varigt mén og tab af erhvervsevne

”Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har anerkendt et varigt mén på 10% og 25% tab af erhvervsevne, og så gik der jo 3,5 år, før jeg fik min erstatning.

Jeg havde på det tidspunkt et job som renovationsarbejder, og så længe man stadig passer sit arbejde, er det ikke muligt at blive omskolet til noget som helst. Jeg havde heller ikke tålmodighed til at skulle igennem de mange forskellige arbejdsprøvninger, som en jobkonsulent var kommet i tanke om.”

Uddannet som værktøjsmager

”Jeg var faktisk tvunget til at blive fyret fra mit job og måtte gå ledig i 3 måneder, før jeg kunne tilmelde mig uddannelsen som værktøjsmager og få en overbygning på min smedeuddannelse og et job, som jeg vil kunne holde til i mange år.

Jeg fik heldigvis en god sagsbehandler i jobcentret, og på skolen gav de merit, så jeg kunne gennemføre uddannelsen på 2 år og 10 måneder mod normalt 4,5 år. Men uden erstatningen og hjælpen fra Det Faglige Hus havde jeg ikke kunnet gennemføre min ’selvrevalidering’,” fortæller Jimmy Lykke Nielsen.

Han blev færdig som værktøjsmager i 2019 og har i dag et job, hvor han kombinerer sine færdigheder som pladesmed og værktøjsmager og samtidig undgår de tunge løft. Men generne fra de hvide fingre slipper han aldrig af med:

”Når der er under 10 graders varme, køles mine hænder ned og føles, som var de af is. Det er meget smertefuldt, og det kan tage op til halvanden time at få varmen i hænderne igen,” siger Jimmy Lykke Nielsen.

Vi hjælper også dig

Har du spørgsmål om en arbejdsskade eller erstatning i forbindelse med en skade, kan du kontakte os på tlf. 7610 9306.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået.