Gunhild måtte slås for sine feriepenge

Faglig konsulent Susan Madsen måtte rykke flere gange og banke i bordet, før end Gunhild Andersens arbejdsgiver fik indbetalt de feriepenge, som hun stod og manglede. Da pengene endelig kom ind på FerieKonto, kom SKAT pludselig med en ekstra regning.

Foto: Susan Madsen (tv) og Gunhild Andersen (th).

Fotograf: Michael Vienø

Det er de færreste, der spekulerer over, hvorvidt ens arbejdsgiver nu også husker at indbetale feriepenge til FerieKonto. Det gjorde 62-årige Gunhild Andersen fra Jægersborg i hvert fald ikke. Ikke før hun opdagede, at kontoen stod i nul.

Gunhild er oprindelig uddannet i en slagter- og viktualieforretning, så der var jo sammenhæng i tingene, da hun blev ansat i en smørrebrødsforretning i 30 timer om ugen. Hun stoppede i september 2017 og fik efter en ledighedsperiode et deltidsjob og supplerende dagpenge.

Da hun i maj sidste år skulle til at planlægge sin og manden Jans ferie, blev hun hurtigt klar over, at der var noget galt.

Ingen penge på feriekontoen

”På mine lønsedler fremgik det, at der var afregnet feriepenge, men arbejdsgiveren havde ikke indberettet noget til FerieKonto. Jeg rykkede selv smørrebrødsforretningen, og til sidst meddelte jeg dem, at hvis ikke der kom penge ind, så gik jeg til fagforeningen. Det ville i øvrigt være første gang, at jeg fik brug for faglig hjælp og var lidt spændt på, hvordan det ville forløbe,” fortæller Gunhild.

Det var faglig konsulent Susan Madsen, der fik sagen og hurtigt blev klar over, at det var nødvendigt at skrue bissen på. Efter 3 uger kom der endelig penge ind på FerieKonto, 11.784,64 kr. brutto.

Men Susan Madsen opdagede, at der ikke bare én, men flere gange var fejl i arbejdsgiverens indberetning til SKAT. Og pludselig meldte SKAT sig også på banen med et krav på efterbetaling af 2000 kr. Det var lidt af en streg i regningen for Gunhild, der nu endelig havde fået sine feriepenge.

Julen blev reddet

Susan Madsen gik i gang igen. Det viste sig, at der var indbetalt mindre i skat end det, der fremgik af den lønseddel, som Gunhild havde modtaget.

Med den faglige konsulents mellemkomst fik smørrebrødsforretningen til sidst styr på sine indberetninger, og kort før jul 2018 fik Gunhild Andersen langt om længe en korrekt årsopgørelse fra SKAT og denne gang med besked om, at hun i stedet for at skulle betale 2.000 kr. tilbage nu fik 1.000 kr. i for meget tilbageholdt skat overført til sin konto.

”Så blev julen også reddet. Men jeg er overbevist om, at jeg uden Susan aldrig havde fået mine penge. En af mine tidligere kolleger har stadig ikke fået sine feriepenge for 2017," siger Gunhild Andersen.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået.