Nye dagpengeregler om supplerende dagpenge

14. juni 2018

Den 1. oktober 2018 træder der nye dagpengeregler i kraft, som kommer til at påvirke dig, hvis du får supplerende dagpenge.

 

Muligt at genoptjene løbende

Hvis du er ledig og modtager supplerende dagpenge, betyder de nye regler en forbedring, fordi du får mulighed for løbende at genoptjene retten til supplerende dagpenge.

Forlæng perioden med op til 12 uger

Derudover kan perioden på supplerende dagpenge som noget nyt forlænges med op til 12 uger, hvis du fx har haft et bestemt antal arbejdstimer eller selvstændig virksomhed i en periode. En periode med supplerende dagpenge har ellers indtil nu været begrænset til 30 uger.

Du skal derfor være særlig opmærksom, hvis dine supplerende dagpenge ophører omkring den 1. oktober 2018, da du kun har mulighed for at forlænge perioden efter de nye regler, hvis din ret til supplerende dagpenge ophører den 1. oktober 2018 eller derefter.

Sendt hjem pga. arbejdsmangel

Normalt kan du højst få supplerende dagpenge i 30 uger inden for en periode på 104 uger, men det gælder ikke længere, hvis du er omfattet af en arbejdsfordeling eller er blevet hjemsendt på grund af arbejdsmangel. De nye regler betyder, at du i disse tilfælde som udgangspunkt kan få supplerende dagpenge i mere end 30 uger.