Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Overenskomstforhandlinger mellem Det Faglige Hus og KA

19. januar 2017

Det Faglige Hus er i overenskomstforhandlinger med KA, der har opsagt sit hidtidige samarbejde med Krifa. Forhandlingerne har stået på et par måneder, og begge parter forventer at nå til enighed om en aftale, der vil træde i kraft 17. september 2017.

Det Faglige Hus indledte i efteråret 2016 overenskomstforhandlinger med arbejdsgiverforeningen KA (Kristelig Arbejdsgiverforening), efter at Kristelig Fagbevægelse havde opsagt det overenskomstsamarbejde, som de havde haft med KA gennem mere end 100 år.

Der er tale om områdeoverenskomster for op imod 15.000 ansatte på i alt 900 medlemsvirksomheder, der er organiseret i KA. Overenskomsterne spænder branchemæssigt bredt og passer derfor godt til en tværfaglig organisation som Det Faglige Hus.

Forhandlingerne har stået på et par måneder - hele tiden i en god og positiv ånd. Begge parter er derfor overbeviste om, at de når til enighed om en aftale, der vil træde i kraft 17. september 2017.

For os har det også været vigtigt at sikre, at der fortsat er en alternativ overenskomstmodel til de aftaler, der er indgået mellem LO og Dansk Arbejdsgiverforening, samt at sørge for endnu bedre vilkår for de ansatte på KA’s mange medlemsvirksomheder.

Landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim, blev i forbindelse med forhandlingerne interviewet til KA’s hjemmeside. Se indslaget her.