VI MENER: Vi er klar med flere livliner

4. april 2018

I Det Faglige Hus glemmer vi sent alle de sten, som vi har skullet fjerne igennem de 30 år, der er gået, siden vi etablerede den første af organisationens fagforeninger og begyndte at udfordre den ”etablerede” fagbevægelse.

Af landsformand Johnny Nim


Derfor stod vi også klar med en hjælpende hånd, da vi læste om en stor gruppe utilfredse ambulanceredderes forsøg på at bryde ud af 3F og FOA og etablere deres egen Reddernes Fagforening.

For det første vil det kræve endnu større kapital end for 30 år siden at starte en ”konkurrerende” fagforening, og for det andet er der ingen grund til, at Redderne skal gennem de samme børnesygdomme, som vi har haft.

Egen politisk profil

Reddernes Fagforening er en selvstændig og uafhængig organisation, der skaber sin egen politiske profil og selv vedligeholder overenskomster, hvis det lykkes at blive forhandlingspart til Falck og Region Syddanmark.

Via samarbejdet med Det Faglige Hus garanterer de samtidig deres medlemmer fuld faglig hjælp, advokatbistand, bistand fra socialrådgivere og arbejdsskadekonsulenter samt medlemskab af en statsanerkendt a-kasse.

Vi hjælper små forbund

Det Faglige Hus og Reddernes Fagforening har brugt rigtig meget tid på at udvikle en samarbejdsmodel, og vi har en forventning om, at vi i de kommende år kommer til at smide endnu flere livliner ud til branchegrupper, der føler sig klemte i større forbund under LO eller FTF eller nogle af de meget små forbund, som har svært ved at få kontingenter  og udgifter til at nå sammen.

Vi har allerede haft møder med flere andre grupper med forespørgsler om faglige klubber eller branchespecifikke fagforeninger under Det Faglige Hus.

Hos os står døren altid åben.