Laura, Pernille og Karina er 1. års trainees i A-kasse Udbetaling Esbjerg. Læs her hvad de fortæller om jobbet og deres afdeling.
Om traineeforløbet
Traineeperioden varer 1,5 år med de første måneder på A-kassens hotline, hvor vi lærer at tale med medlemmerne og bliver fortrolige med it-systemerne og de overordnede regler.
Herefter bliver vi oplært af udbetalingskonsulenterne, hvor vi lærer at udbetale dagpenge til medlemmerne. Vi får mere indsigt i a-kassens regler og it-systemer.
Efter 1,5 år er vi uddannet som udbetalingskonsulent og selv i stand til at håndtere sagerne, og chancen for at blive fastansat er stor.
Citater af 1. års trainess Laura, Pernille og Karina
”Jeg har aldrig før fået så god en velkomst og aldrig før mødt så mange åbne mennesker på en ny arbejdsplads”.
”Husets øverste ledelse færdes helt afslappet blandt os i øjenhøjde. Man kan virkelig mærke, at vi er et hold. Det har vi aldrig oplevet på tidligere arbejdspladser”.
”Man kan virkelig mærke, at alle kolleger i alle afdelinger vil give både medlemmer og kolleger den bedste service”.
”Jeg har altid haft det sådan, at man kun har et arbejde for at tjene penge. Sådan har jeg det ikke mere, for nu har jeg fundet mit drømmejob”.
”Vi er flere trainees, som er startet op som ét hold, og vi fungerer virkelig godt sammen – man kan godt sige, at vi har fået nye venner”.
”Opgaverne er svære, men spændende. Det er lidt et detektivarbejde nogle gange, og jeg elsker nørderiet”.
”Det er en vigtig opgave, vi skal udføre, for det er jo medlemmernes penge og forsørgelsesgrundlag, så det betyder meget, at vi gør vores bedste”.
”Jeg kan lide den menneskelige kontakt med medlemmerne – også selvom den ofte er telefonisk. Der er tid til at lytte og anerkende dem”.
”Jeg kan godt lide jura, det er fedt at jeg kan få lov at arbejde med at formidle jura”.
”Det er også værd at nævne, at maden i kantinen bare er god”.
”Det betyder meget, at den øverste chef skriver til os og roser os for vores arbejde. Det motiverer os til at yde vores bedste”.
”Vores leder startede som trainee og er nu udbetalingschef, så der er virkelig udviklingsmuligheder”.
”Der er stor fleksibilitet, så arbejdstiderne kan tilpasses vores privatliv. Det er kæmpe plus”.
”Vi kan flekse, vi kan arbejde hjemme, hvis vores barn er syg, eller hvis vi selv skranter lidt. Og vi kan møde tidligt, så vi kan hente vores børn tidligt”.
”Det er kort sagt bare en god arbejdsplads”.
Læs også
Jobbet som 2. års trainees i a-kassen
Jobbet som vejleder
Jobbet som faglig konsulent
Om Laura
Laura har tidligere arbejdet som selvstændig frisør. Hun ønskede et administrativt job og ville gerne have kortere arbejdsdage, ikke mindst fordi hun har fået en datter.
Hun føler virkelig, at hun er landet på den rette hylde, hvor hun holder af at give medlemmerne den bedste service.
Om Pernille
Pernille kommer fra et job som selvstændig fysioterapeut. Hendes arbejdstider var lange og hang ikke sammen med familielivet.
Hun er glad for jobbet – hun kan lide er nørde med tingene, og der er tid til at fordybe sig i sagerne.
Om Karina
Karina var ansat som socialrådgiver i jobcentret, hvor titlen som socialrådgiver ikke levede op til hendes forventninger, da lovgivningen forhindrede hende i at gøre en forskel overfor borgerne. Herudover havde hun først fri kl. 17.00 hver dag, og det harmonerede dårligt med små børn.
Hun hørte godt om Det Faglige Hus fra en veninde, og hun var heldig at blive ansat. Det har hun ikke fortrudt. Her er et godt arbejdsmiljø og spændende opgaver.