Hvordan får jeg mine dagpenge med til udlandet?

Når du opfylder betingelserne for at få dagpenge med til udlandet, kan du ansøge om et PD U2-dokument. Det er et personligt dokument, der bliver udstedt af a-kassen.

Du skal udfylde en ansøgning for at tage dine danske dagpenge med til et andet EØS-land eller Schweiz. Det er vigtigt, at du søger inden du rejser.

Er der planlagt et tilbud fra dit jobcenter til dig på rejsetidspunktet og 3 måneder frem, skal du tage imod tilbuddet. Det kan få konsekvenser for dine dagpenge, hvis du ikke påbegynder eller afslår et tilbud efter en 'Min Plan'.

Hvis jobcentret har et konkret tilbud til dig, som starter før eller samtidig med afrejsedatoen, kan vi ikke udstede PD U2 - blanketten.

Hvis tilbuddet starter efter den anførte afrejsedato, kan vi kun udstede en PD U2 til og med dagen før, tilbuddet starter.

Opfylder du betingelserne, så sender vi dig en PD U2 med datoer, som er dit bevis for, at du kan få udbetalt danske dagpenge, mens du opholder dig i et andet EØS-land eller Schweiz.

Du skal hver måned indsende et EØS-dagpengekort til os. Det skal udfyldes på samme måde, som hvis du boede i Danmark.

Du skal sørge for, at vi har din ansøgning om PD U2 dokumentet 14 dage før du rejser, for så kan vi nå at udstede dokumentet, før du rejser. Du skal selv tage PD U2 - blanketten med til det udenlandske jobcenter og sørge for, at du bliver tilmeldt hos dem.

Økonomisk støtte til jobsøgning

Hvis du er over 35 år, og vil søge job i et andet EU-land, kan du søge støtte til jobsøgningsudgifter gennem EU-programmet Reactivate.

Læs mere

Læs mere om dagpenge i udlandet.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket