Er det en god idé at tilmelde sig efterlønsordningen?

Efterlønsordningen eksisterer stadig, men den har en anden form, end den vi kendte tidligere. Perioden, man kan være på efterløn, er afkortet, og man går på efterløn i en senere alder.

Mange overvejer, om de fortsat skal være tilmeldt efterlønsordningen, eller om de i det hele taget skal tilmelde sig. Vi giver her et overblik over de fordele, du fortsat har, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen. Du skal selv vurdere, om det kan betale sig for dig at være tilmeldt.

Udbetaling af efterløn

Du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet 3 til 5 år før folkepensionsalderen. Har du en stor pensionsopsparing, vil det medføre store fradrag i efterlønnen.

Skattefri præmie

Hvis du er tilmeldt efterlønsordningen, og du bliver på arbejdsmarkedet, efter du har nået efterlønsalderen, optjener du for hver 481 timers arbejde en skattefri præmie. Hver præmie er på 13.912 kr. (2021) for fuldtidsforsikrede og  9.274 kr. (2021) for deltidsforsikrede.

Seniorjob

Er du tilmeldt efterlønsordningen, har du ret til et seniorjob hos kommunen på almindelige lønvilkår.

Det betyder, at bliver du ledig og mister retten til dagpenge mindre end 5 år før efterlønsalderen, er du sikret et seniorjob og dermed en indkomst frem til pensionsalderen.

Test din pensionsalder og opsparing

Tag vores test og se med det samme, hvornår du kan på pension eller efterløn, og hvor meget vi anbefaler, at du sparer op til din pension.

Læs mere om reglerne for efterlønsordningen.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9302.