Er det en god idé at tilmelde sig efterlønsordningen?

Efterlønsordningen eksisterer stadig, men den har en anden form, end den vi kendte tidligere. Perioden, man kan være på efterløn, er afkortet, og man går på efterløn i en senere alder.

Mange overvejer, om de fortsat skal være tilmeldt efterlønsordningen, eller om de i det hele taget skal tilmelde sig. Vi giver her et overblik over de fordele, du fortsat har, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen. Du skal selv vurdere, om det kan betale sig for dig at være tilmeldt.

Udbetaling af efterløn

Du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet 3 til 5 år før folkepensionsalderen. Har du en stor pensionsopsparing, vil det medføre store fradrag i efterlønnen.

Skattefri præmie

Hvis du er tilmeldt efterlønsordningen, og du bliver på arbejdsmarkedet, efter du har nået efterlønsalderen, optjener du for hver 481 timers arbejde en skattefri præmie. Hver præmie er på 14.658 kr. (2024) for fuldtidsforsikrede og  9.773 kr. (2024) for deltidsforsikrede.

Seniorjob

Er du tilmeldt efterlønsordningen, har du ret til et seniorjob hos kommunen på almindelige lønvilkår.

Det betyder, at bliver du ledig og mister retten til dagpenge mindre end 5 år før efterlønsalderen, er du sikret et seniorjob og dermed en indkomst frem til pensionsalderen.

Test din pensionsalder og opsparing

Tag vores test og se med det samme, hvornår du kan på pension eller efterløn, og hvor meget vi anbefaler, at du sparer op til din pension.

Læs mere om reglerne for efterlønsordningen.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9302
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket