Hvornår skal jeg give min arbejdsgiver besked om familieforøgelse?

Barselsloven siger, at du som mor skal give din arbejdsgiver besked senest 3 måneder før forventet fødsel. Men vi anbefaler, at du fortæller din arbejdsgiver om familieforøgelsen tidligt i forløbet, fordi du først er beskyttet mod opsigelse, når din arbejdsgiver har kendskab til familieforøgelsen. 

Du skal være opmærksom på, at du allerede er omfattet af ligebehandlingslovens beskyttelse mod opsigelse på grund af graviditet, barsel mv., når du er gravid, og at det også kan være tilfældet, når du er i egentlig fertilitetsbehandling

En tommelfingerregel er, at hvis andre end de vordende forældre ved besked, skal du informere din arbejdsgiver.

Følg den glade nyhed op af en mail til din arbejdsgiver, hvor du siger tak for, at han eller hun tog så godt imod beskeden om den kommende familieforøgelse. Så har du bevis for, at din arbejdsgiver har kendskab til familieforøgelsen.

Barselsplan

Du skal varsle din barsel efter barselslovens regler, medmindre der fremgår andet af din kontrakt, en personalepolitik eller overenskomst. Du kan læse om barselslovens frister her.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket