Hvornår skal jeg give min arbejdsgiver besked om familieforøgelse?

Barselsloven siger, at du som mor skal give din arbejdsgiver besked senest 3 måneder før forventet fødsel. Men vi anbefaler, at du fortæller din arbejdsgiver om familieforøgelsen tidligt i forløbet, fordi du først er beskyttet mod opsigelse, når din arbejdsgiver har kendskab til familieforøgelsen. 

Du skal være opmærksom på, at du allerede er omfattet af ligebehandlingslovens beskyttelse mod opsigelse på grund af graviditet, barsel mv., når du er gravid, og at det også kan være tilfældet, når du er i egentlig fertilitetsbehandling

En tommelfingerregel er, at hvis andre end de vordende forældre ved besked, skal du informere din arbejdsgiver.

Følg den glade nyhed op af en mail til din arbejdsgiver, hvor du siger tak for, at han eller hun tog så godt imod beskeden om den kommende familieforøgelse. Så har du bevis for, at din arbejdsgiver har kendskab til familieforøgelsen.

Ønsker du som far eller medmor at holde de 14 dages fædreorlov i forbindelse med fødslen, skal du give din arbejdsgiver besked senest 4 uger før forventet fødsel.

Inden 8 uger efter fødslen skal I give jeres arbejdsgiver(e) besked om, hvor meget barsel I ønsker at afholde og hvornår. Vælger I at udskyde noget orlov, skal I oplyse, hvor mange uger I udskyder.

Adoptanter skal så vidt muligt overholde de samme regler.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.