Må jeg opsige mit studiejob, når jeg søger om dagpenge?

Som hovedregel bliver du selvforskyldt ledig og risikerer at få karantæne på 3 uger i a-kassen, når du opsiger et arbejde og søger om dagpenge. Som nyuddannet har du dog nogle muligheder for at opsige dit arbejde, uden at du bliver selvforskyldt ledig.

Når du ikke har været medlem i a-kassen under din uddannelse

Hvis du stopper i dit studiejob, inden du bliver optaget som nyuddannet i a-kassen, bliver du ikke selvforskyldt ledig. Stopper du først efter, at du er blevet optaget i a-kassen, så bliver du selvforskyldt ledig, når ikke du har en gyldig grund.

Når du har været medlem i a-kassen under din uddannelse

Stopper du i dit studiejob, inden du har været medlem af a-kassen i 1 år, bliver du ikke selvforskyldt ledig. Her er det også et krav, at du ikke har gjort din ret som nyuddannet gældende.

Der er flere tilfælde, hvor du kan opsige dit studiejob, uden at du bliver selvforskyldt ledig. Derfor bør du altid kontakte os, inden du opsiger dit arbejde, så vi kan hjælpe dig.

Hvis du fortsætter med dit studiejob

Vælger du at fortsætte med dit studiejob, når du er færdig med din uddannelse, så kan du søge om supplerende dagpenge.

Hvis du har et opsigelsesvarsel over for din arbejdsgiver, skal du have en frigørelsesattest for at få supplerende dagpenge. Vil din arbejdsgiver ikke give dig dette, så har du en gyldig grund til at opsige dit arbejde. Det betyder, at du kan opsige dit arbejde, uden at du bliver selvforskyldt ledig. Du har dog ikke en gyldig grund til at sige op, hvis du har accepteret at fortsætte uden en frigørelsesattest.

Læs også om gratis fagforening og a-kasse til studerende.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket