Kan jeg få en advarsel på grund af for meget sygefravær?

Da du ikke selv vælger at blive syg, eller at dine børn bliver syge, føles det ofte ekstra uretfærdigt at få en advarsel på grund af for højt sygefravær eller for mange barnets første sygedage.

Din arbejdsgiver kan godt give dig en advarsel pga. for mange sygedage, men den kan ikke tillægges nogen værdi, hvis dine sygeperioder er reelle.

Ved at give dig en advarsel dokumenterer din arbejdsgiver, at dit sygefravær er et problem for arbejdspladsen. Din arbejdsgiver vil derfor lettere kunne løfte sin bevisbyrde for, at en eventuel senere opsigelse er saglig.

Med advarslen giver din arbejdsgiver dig også en chance for at undgå en fyring, forudsat du er i stand til at undgå yderligere fravær.

Der er intet krav om, at du skal have modtaget en advarsel, før du kan blive opsagt på grund af for meget sygefravær. Om opsigelsen er saglig begrundet i dit sygefravær afhænger af flere forhold, og derfor skal du altid kontakte os, hvis du bliver opsagt pga. sygdom. 

Det er også vigtigt, at du laver en skriftlig protesthvis du får en advarsel på grund af for meget sygefravær, som du ikke er enig i. Fx hvis du er uenig i din arbejdsgivers opgørelse af antal fraværsdage.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket