Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Kan jeg få en advarsel på grund af for meget sygefravær?


Da du ikke selv vælger at blive syg, eller at dine børn bliver syge, føles det ofte ekstra uretfærdigt at få en advarsel på grund af for højt sygefravær eller for mange barnets første sygedage.

Ved at give dig en advarsel dokumenterer din arbejdsgiver, at dit fravær er et problem for arbejdspladsen. Din arbejdsgiver vil derfor lettere kunne løfte sin bevisbyrde for, at en eventuel senere opsigelse er saglig.

Med advarslen giver din arbejdsgiver dig også en chance for at undgå en opsigelse, forudsat du er i stand til at undgå yderligere fravær. Men da du ikke selv er herre over sygdom, gør din arbejdsgiver dig ikke nogen stor tjeneste. 

Og fordi en advarsel ikke gør dig rask, er der intet krav om, at du skal have modtaget en advarsel, før du kan blive opsagt på grund af for meget sygefravær.

Får du en advarsel på grund af for meget sygefravær, som du ikke er enig i, er det vigtigt, at du straks laver en skriftlig protest. Fx hvis du er uenig i din arbejdsgivers opgørelse af antal fraværsdage.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9304 inden kl. 18:00.