Erstatning ved vold på arbejdet

Medarbejdere på døgninstitutioner, hjemmeplejen og på beskyttede værksteder undlader ofte at indgive politianmeldelse, når de har været udsat for arbejdsrelateret vold. 

27. april 2020

Medarbejderne ønsker nemlig ikke at anmelde en borger, som måske slet ikke har fattet, hvad der er passeret, eller de ønsker ikke at politianmelde borgeren for vold, fordi de er dedikerede til opgaven med at passe på og beskytte de borgere, som de har med at gøre.

Bedre mulighed for erstatning

Normalt skal man anmelde en voldsepisode til politiet indenfor 72 timer, men problemet er, at når socialpædagoger og sosu-medarbejdere vælger ikke at gøre det, så kan de risikere at afskrive sig muligheden for at få erstatning fra Erstatningsnævnet.

Læs også historien om Tina, der blev overfaldet af en klient.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har derfor nedsat et udvalg på tværs af de berørte ministerier, som med hjælp fra eksperter skal undersøge, hvordan man kan lempe adgangen til erstatning fra Erstatningsnævnet, uden at det får uønskede konsekvenser.

Kontakt os, hvis du har oplevet vold på dit arbejde og ønsker hjælp.

Læs mere om vold på arbejdspladsen.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9306.