Kan jeg få dagpenge, hvis jeg er influencer?

Du må gerne være influencer og få dagpenge, men det er vigtigt, at du giver os besked om de timer, du bruger på at være influencer, da du ellers kan risikere at skulle betale dagpenge tilbage.

Hvor meget du kan få i dagpenge, samtidig med at du er influencer eller youtuber på fx Instagram, Youtube eller Facebook m.v. afhænger bl.a. af, om din aktivitet har et erhvervsmæssig formål. Det vil sige, at du gør det for at kunne tjene penge på det.

Læs mere her om, hvordan vi opgør forskellen på, hvornår der er tale om selvstændig virksomhed, fritidsbeskæftigelse med et erhvervsmæssigt formål eller en hobby uden et erhvervsmæssigt formål.

Selvstændig virksomhed

Hvis du fx har oprettet et CVR-nr., eller hvis dit overskud eller underskud fra aktiviteten beskattes som selvstændig erhvervsvirksomhed, så vil vi som udgangspunkt anse din aktivitet som selvstændig virksomhed.

Hvis der er tale om bibeskæftigelse, har du kun ret til at få supplerende dagpenge samtidig med din virksomhed i 30 uger.

I det tilfælde kan du ikke få dagpenge for de timer, som du bruger på din selvstændige virksomhed. Det vil sige, at vi fradrager timerne i din dagpengeudbetaling, som du har brugt på din virksomhed.

Fritidsbeskæftigelse med et erhvervsmæssigt formål

Selvom du ikke har en virksomhed, kan din aktivitet som influencer have et erhvervsmæssigt element. Det er fx tilfældet i disse situationer:

  • Du har betalte partnerskaber med virksomheder, hvor du laver reklame gennem fx opslag eller stories/videoer.
  • Du får fx gaver, rabatkoder eller kan låne tøj.

Her vil vi som udgangspunkt anse din aktivitet som en fritidsbeskæftigelse med et erhvervsmæssigt formål.

Det betyder, at du ikke kan få dagpenge for de timer, som du bruger på fritidsbeskæftigelsen. Du skal derfor oplyse på dit dagpengekort om de timer, du bruger på aktiviteten.

Hobby

Hvis du ikke udfører din aktivitet på fx Instagram eller Youtube med det formål at have en erhvervsmæssig aktivitet, vil vi som udgangspunkt anse aktiviteten som en hobby.

I de tilfælde vil de timer, som du bruger på aktiviteten, ikke medføre fradrag i dine dagpenge.

Vi hjælper dig

Husk, at du altid skal give os besked, hvis du udfører en aktivitet med et erhvervsmæssig formål, imens du får dagpenge.

Vi anbefaler, at du kontakter os på A-kassens hotline, så vi kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken slags aktivitet, der er tale om.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket