Nyt byggepladstilsyn virker efter hensigten

Arbejdstilsynet droppede i foråret de risikobaserede tilsyn i bygge- og anlægsbranchen til fordel for et helhedsorienteret byggepladstilsyn. Tidligere blev der konstateret materielle arbejdsmiljøproblemer under 13% af besøgene. Nu er det ved næsten hvert andet besøg.

21. november 2018


Den nye tilsynsmetode indebærer, at tilsynet nu tilrettelægges ud fra byggeriets særlige kompleksitet med mange skiftende arbejdssteder og flere virksomheder på byggepladsen.

Det nye byggepladstilsyn har dermed vist sig at være lige så effektivt, som man håbede. Det er i sig selv trist, at arbejdsmiljøet på byggepladserne er dårligere, end man tidligere konstaterede under Arbejdstilsynets besøg, men omvendt er man nu med til at forebygge eventuelle ulykker.

Vil du opdateres om arbejdsmiljø 2 gange om året, så tilmeld dig nyhedsbrevet MIT arbejdsmiljø.

Arbejdstilsynet oplyser i sin halvårsstatus, at det nye tilsyn fører til afgørelser om ulykkesrisici. Desuden kører de tilsynsførende kun forgæves under hvert 20. besøg, mens de tidligere kørte forgæves til hvert 3. besøg.

Ønsker du råd og vejledning om dit arbejdsmiljø, kan du kontakte Faglig hjælp og Retssager.

Ønsker du hjælp til en arbejdsskade, kan du kontakte Social Team

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket