Paramediciner vandt pris for arbejdsmiljø

Tidligere skulle paramedicinere i Region Sjælland bladre igennem et 17 sider langt dokument på deres tablets for at se, hvilket hospital deres patienter skulle køres hen til. I dag klares det med en app. Nu har andre regioner også vist interesse for app’en.

21. november 2018


Stressfaktoren er høj, når man som paramediciner både skal give livreddende behandling og samtidig bruge tid på at undersøge, hvilket hospital patienten skal indlægges på. I Region Sjælland er redderne nu udstyret med en app, der lynhurtigt giver besked om det sidste, så de kan koncentrere sig 100 % om deres patienter.

App erstatter 17 siders dokument

Det var paramediciner Anders Bruun Rasmussen fra Præhospitalt Center, som fik ideen til at udvikle app’en. Tidligere skulle han og kollegerne tidligere bladre igennem et 17 siders dokument på deres tablets for at se, hvor der var plads til den enkelte patient, og hvor han eller hun fik den optimale behandling.

I mange tilfælde måtte paramedicineren også kontakte centralen og spørge om råd, og det førte til unødig ekstra tid og stress under varetagelsen af deres primære opgave, at redde liv.

Ønsker du råd og vejledning om dit arbejdsmiljø, kan du kontakte Faglig hjælp og Retssager.

App’en betyder, at der spares tid, at patienterne køres til den rigtige hospitalsafdeling i første omgang, og paramedicinerne har fået en forbedring i deres arbejdsmiljø. De 3 ting tilsammen har betydet, at Arbejdsmiljørådet har givet Arbejdsmiljøprisen 2018 i kategorien Forandringer og ny teknologi til Præhospitalt Center i Region Sjælland.

Gør brug af gps

Efter en tur med ambulancen kom Anders Bruun Rasmussen i tanke om, at tingene burde kunne gøres smartere, bl.a. ved at udnytte gps’en i en tablet. Han præsenterede sin ide i en powerpoint og kom med det guldkorn, som hans chefer havde gået og ledt efter i lang tid.

Vil du opdateres om arbejdsmiljø 2 gange om året, så tilmeld dig nyhedsbrevet MIT arbejdsmiljø.

Selve app’en er udviklet af et firma i Aarhus, som allerede havde udviklet en app for Danske Regioner. Projektet fra Region Sjælland har vakt meget opmærksomhed, og blandt andet har Region Syddanmark vist interesse for at få en tilsvarende app til deres paramedicinere.

3 øvrige vindere

De 3 øvrige vindere af Arbejdsmiljøprisen 2018 var:

  1. Dansk Supermarked Nonfood Lager i kategorien Arbejdsulykker ved en forstærket indsats for sikkerhedskultur.
  2. Børnecenter Solbro fra Silkeborg i kategorien Psykisk arbejdsmiljø for at have reduceret antallet af belastninger i det psykiske arbejdsmiljø.
  3. Gardit i kategorien Muskel- og skeletpåvirkninger, fordi virksomheden gennem planlægning, risikovurderinger og tilrettelæggelse af arbejdet har fået bugt med fingerkramper og overbelastning.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket