Spar på el og varme på arbejdspladsen

Det er ikke kun i de offentlige bygninger, at regeringen opfordrer til at spare på både varme og el, nu hvor fyringssæsonen og de mørke timer melder sig. Opfordringen gælder også det private erhvervsliv.

24. oktober 2022

Energistyrelsen og Arbejdstilsynet har i fællesskab udarbejdet en vejledning med spareråd til både offentlige og private arbejdspladser. Her opfordres arbejdsgivere og medarbejdere til at holde rumtemperaturen på højst 19 grader, husker at slukke for lys, skærme, computere og anden elektronik, når man går hjem.

De opfordrer også til, at man bruger mindre varmt vand og fortrinsvis bruger el, når den er billigst. Desuden råder man til, at folk tager trappen frem for elevatoren, når det er muligt.

Ingen refusion af udgifter til ekstra trøjer

Energistyrelsen giver på en hjemmeside også svar på nogle af de spørgsmål, som givetvis dukker op, når rumtemperaturen sænkes fra de sædvanlige 20-22 grader til 19 grader.

Hvis en medarbejder klager over, at vedkommende fryser, er det arbejdsgiverens ansvar at lave de nødvendige foranstaltninger. Og nej, man kan ikke kræve at få refunderet udgifter til fx ekstra trøjer, fingervanter og skiundertøj.

Find alle informationerne her.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9304 inden kl. 18:00.