Spar på el og varme på arbejdspladsen

Det er ikke kun i de offentlige bygninger, at regeringen opfordrer til at spare på både varme og el, nu hvor fyringssæsonen og de mørke timer melder sig. Opfordringen gælder også det private erhvervsliv.

24. oktober 2022

Energistyrelsen og Arbejdstilsynet har i fællesskab udarbejdet en vejledning med spareråd til både offentlige og private arbejdspladser. Her opfordres arbejdsgivere og medarbejdere til at holde rumtemperaturen på højst 19 grader, husker at slukke for lys, skærme, computere og anden elektronik, når man går hjem.

De opfordrer også til, at man bruger mindre varmt vand og fortrinsvis bruger el, når den er billigst. Desuden råder man til, at folk tager trappen frem for elevatoren, når det er muligt.

Ingen refusion af udgifter til ekstra trøjer

Energistyrelsen giver på en hjemmeside også svar på nogle af de spørgsmål, som givetvis dukker op, når rumtemperaturen sænkes fra de sædvanlige 20-22 grader til 19 grader.

Hvis en medarbejder klager over, at vedkommende fryser, er det arbejdsgiverens ansvar at lave de nødvendige foranstaltninger. Og nej, man kan ikke kræve at få refunderet udgifter til fx ekstra trøjer, fingervanter og skiundertøj.

Find alle informationerne her.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket