134 mio. kr. til fokus på arbejdsmiljø i flere brancher

Trods en øget indsats på arbejdspladserne har lønmodtagere ikke oplevet, at der er sket forbedringer i hverken det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø i perioden fra 2012 til 2018. Derfor er der fra i år afsat 134 millioner kr. til et særligt fokus på en stribe brancher, der er specielt problematiske.

27. april 2020

Puljen blev aftalt mellem forligspartierne bag en ny arbejdsmiljøaftale, som blev indgået i april 2019. At man først kommer i gang nu hænger sammen med, at pengene skulle på finansloven for 2020. Den særlige indsats kommer til at omfatte både det fysiske, det psykiske og det kemiske arbejdsmiljø.

Ergonomi, kemi, psykisk arbejdsmiljø og ulykker

I første omgang øger man fokus på ergonomi i slagterier samt nærings- og nydelsesmiddelindustrien i almindelighed, kemi i plast-, glas og betonbrancherne, det psykiske arbejdsmiljø i døgninstitutioner og hjemmepleje, det psykiske arbejdsmiljø på sygehusene samt problemer med ergonomi og ulykker i vejgodsbranchen.

Ifølge planen skal kampagnen i forsommeren udvides til det psykiske arbejdsmiljø i Kriminalforsorgen, ergonomi og kemi under arbejde med metal og maskiner og ergonomi landbruget.

Til efteråret er det planen at have ærligt fokus det psykiske arbejdsmiljø på skolerne.

Udskudt pga. coronakrisen

Køreplanen er dog lavet, inden coronavirussen vendte hele det danske arbejdsmarked på hovedet, og man skal derfor forvente, at hele kampagnen bliver forrykket.

Læs mere om særligt fokus:

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.