Kan jeg være forsikret som selvstændig i a-kassen?

Ja, du kan være forsikret i a-kassen på samme måde som lønmodtagere, dvs. enten på fuldtid eller deltid.

Når du bliver optaget i a-kassen, vil du som udgangspunkt ikke få en fast status som enten lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende.

Bliver du ledig, er det nemlig ikke din status men derimod dine aktiviteter, der har betydning. Du kan fx have lønmodtageraktivitet, selvstændig virksomhed, formueforvaltning eller fritidsbeskæftigelse. Du kan således have flere forskellige aktiviteter samtidig, og dine aktiviteter kan ændres løbende.

Læs mere om a-kasse for selvstændige

Ret til dagpenge

Du kan optjene dagpenge og få beregnet din dagpengesats ved, at vi som udgangspunkt kigger på din samlede A- og B-indkomst og evt. overskud i selvstændig virksomhed.

Læs mere på vores hjemmeside om dine muligheder alt efter, om du driver virksomheden som din hovedbeskæftigelse eller din bibeskæftigelse.

Foreningen Danske Selvstændige

Hvis du er selvstændig på fuldtid, kan du blive medlem af Foreningen Danske Selvstændige. Medlemskabet koster 45 kr. om måneden (2019), og der er inkluderet en kollektiv heltidsulykkesforsikring. Herudover kan du gøre brug af en masse medlemsfordele.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket