Jeg har fået en diskusprolaps i ryggen, kan det være en arbejdsskade?

Ja - der er mulighed for at få anerkendt en diskusprolaps i ryggen som en arbejdsskade.

Når man skal vurdere muligheden, skal man først afklare, om diskusprolapsen skyldes en arbejdsulykke, eller om den er opstået på grund af lang tid med rygbelastende arbejde.

Arbejdsulykke

Er din diskusprolaps opstået som følge af en arbejdsulykke, skal du være opmærksom på, at det er vigtigt, at du nøje beskriver, hvordan ulykken skete.

Der bliver stillet høje krav til den belastning, din ryg var udsat for. Er din diskusprolaps fx opstået i forbindelse med et løft, er det vigtigt, at det fremgår, hvor meget genstanden vejede, om dit løft var akavet, om du var ved at tabe genstanden osv.

Et løft af en genstand på 10 kg foretaget med en rigtig løfteteknik vil ikke kunne medføre en diskusprolaps i en "rask" ryg. En sådan hændelse vil derfor ikke blive anerkendt som en arbejdsskade.

Du kan læse mere under anerkendelse af arbejdsulykker.

Erhvervsbetinget lidelse

Er din diskusprolaps opstået i forbindelse med, at du har haft rygbelastende arbejde i flere år, kan din sygdom måske blive anerkendt som en erhvervsbetinget lidelse.

Du skal dog være opmærksom, at du skal opfylde nogle meget høje krav til arbejdets belastning. Herudover skal du have den rigtige diagnose.

Du kan under problemer med ryggen - arbejdsskade læse mere om, hvilke krav du skal opfylde for at få en erhvervsbetinget ryglidelse anerkendt som en arbejdsskade.

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9306 inden kl. 18:00.