Super-grafiker blev medlem nr. 200.000

28. marts 2023

27-årige Stine Gry Juul Nielsen har som den eneste nogensinde fået sølvmedaljer for svendeprøven på begge de grafiske erhvervsuddannelser - som mediegrafiker og grafisk tekniker. Nu har hun også meldt sig ind i Det Faglige Hus.

Foto: Stine Gry Juul Nielsen og landsformand Johnny Nim

Det kræver et 12-tal og en indsats i absolut særklasse, hvis en elev på uddannelserne til enten mediegrafiker eller grafisk tekniker skal have en sølvmedalje ved svendeprøven. Det kræver en supergrafiker at få både topkarakter og sølvmedalje ved svendeprøven på begge uddannelser.

Stine Gry Juul Nielsen er faktisk den eneste af slagsen nogensinde. Der findes ”kun” bronze- og sølvmedaljer på de grafiske erhvervsuddannelser, så Stine har fået den højeste anerkendelse, som man overhovedet kan få.

Men at det skulle ende sådan, havde hun aldrig forestillet sig, fortalte Stine, da hun var på besøg i Det Faglige Hus og blev hyldet med gave og blomster som medlem nr. 200.000 i Det Faglige Hus.

I lære som trykker

”Jeg kommer oprindelig fra Elling ved Horsens, men gik som helt ung i lære som trykker hos Bording Link i Vivild. I skolen var jeg dårlig til tal, men jeg kunne godt lide at skabe noget og var begejstret for den grafiske branche. Allerede dengang tænkte jeg på at blive mediegrafiker, men turde ikke af frygt for ikke at være dygtig nok til at gennemføre uddannelsen,” fortæller Stine.

Den frygt har senere vist sig at være ubegrundet, og mens Stine var i praktik hos Incado i Esbjerg, tog hun supplerende kurser ved siden af jobbet.

”At jeg får 2 så fine svendeprøver, hænger nok sammen med, at jeg blev ved og ved, indtil jeg også selv var helt tilfreds med resultatet. Når man samtidig lytter til og retter ind på efterkritikken fra kolleger og underviserne på Hansenberg i Kolding, kan man vende sine svagheder til styrker,” siger Stine.

Den lave pris lokkede

Hun har i dag ansvaret for kataloger, hjemmeside og sociale medier i virksomheden Sydvesta, der er et handels- og importfirma for værktøj og maskiner til byggemarkeder, håndværkerbutikker og værktøjsforretninger.

Stine blev medlem nr. 200.000 i Det Faglige Hus, da hun skiftede fra HK:

”Det var den lave pris, der lokkede, må jeg indrømme. Men det har også spillet ind, at Sydvesta er en supergod arbejdsplads, og jeg føler mig så tryg og godt tilpas i mit job, at jeg ikke forventer nogensinde at få brug for en fagforening. Men uanset hvad er det vigtigt at have et godt sikkerhedsnet.”

Hvis du også vil se eksempler på Stines grafiske færdigheder, kan de besøge hendes hjemmeside. https://stinegry.com/