Forkert udbetaling til fleksjobbere pga. ny ferielov

4. november 2019

Guldborgsund Kommune har fejlagtigt oplyst fleksjobbere om, at de vil få mindre udbetalt i fleksløntilskud pga. den nye ferielov.

Foto: Socialrådgiver Rikke Jensen.

Et af vores medlemmer har gjort os opmærksomme på, at Guldborgsund Kommune har sendt breve ud til deres fleksjobbere på grund af den nye ferielov.

I brevet står, at fleksjobberne fremadrettet vil opleve at få mindre udbetalt i fleksløntilskud, da feriepengene vil blive modregnet som indtægt.

Det er dog ikke korrekt, og denne måde at beregne fleksløntilskud på vil kunne betyde, at mange fleksjobbere får for lidt udbetalt hver måned.

Brev blev trukket tilbage

Medlemmet forsøgte i første omgang selv at kontakte kommunen, men blev afvist og kontaktede i stedet for os.

Vi har nu været i kontakt med Guldborgsund Kommune, som har valgt at trække brevet tilbage. De oplyste dog samtidig, at de har hørt, at mindst én kommune, ud over dem selv, har sendt et brev ud om det samme.

”Det er vores klare opfattelse, at den nye ferielov ikke vil have nogen betydning for udbetaling af fleksløntilskud,” siger socialrådgiver i Det Faglige Hus Rikke Jensen og tilføjer: ”Hvis du har fået mindre udbetalt efter den 1. september, hvor overgangsordningen til den nye ferielov trådte i kraft, kunne det derfor godt tyde på, at der er noget galt.”

Få hjælp

Bor du i en anden kommune end Guldborgsund Kommune, og har du modtaget et brev om fleksløntilsud og den nye ferielov, hører vi gerne fra dig på tlf. 7610 9305. Vi kan hjælpe dig med at sikre, at du får udbetalt en korrekt sats.

Har du andre spørgsmål om din fleksløntilskud, er du altid velkommen til at kontakte vores Social Team, som står klar til at hjælpe dig.

Læs også

Keld blev snydt for 3.500 kr. om måneden i fleksløntilskud.